Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Türkiye seçimlere nasıl bir havada giriyor?

Doğu Anadolu için çığ; Marmara, Ege, Batı Akdeniz´in iç kesimleri, İç Anadolu´nun kuzey-batısı ile Batı ve Orta Karadeniz için fırtına uyarısı

Türkiye seçimlere nasıl bir havada giriyor?

ürkiye, 31 Mart yerel seçimlerinden bir gün önce ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir gün yaşıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, cumartesi günü için Doğu Anadolu´nun kuzey ve doğusunda dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunduğu uyarısında bulunurken; Marmara, Ege, Batı Akdeniz´in iç kesimleri, İç Anadolu´nun kuzey ve batısı ile Batı ve Orta Karadeniz´in iç kesimlerinde ise kuvvetli rüzgar ve fırtına yaşanabileceğini kaydetti.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu´nun güney ve doğusu, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Antalya ve Ordu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyı kesimler ve Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu´nun batısında yağmur ve sağanak, Akdeniz´in kıyı kesimlerinde yer yer gök gürültülü sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Doğu Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu ile Malatya, Elazığ ve Şırnak çevrelerinde kuvvetli (40-80 kg/m2) yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak, Hakkari çevreleri ile Şırnak´ın doğusunda kuvvetli ve yer yer yoğun kar (20-50 cm) şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde yer yer buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığı: Ülkemiz genelinde azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.

Rüzgar: Genellikle kuzey ve kuzeydoğu yönlerden orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz´in iç kesimleri, İç Anadolu´nun kuzey ve batısı ile Batı ve Orta Karadeniz´in iç kesimlerinde kuvvetli, zaman zaman fırtına (40-70 km/saat), Marmara´nın güneybatısı (Çanakkale, Balıkesir, Bursa´nın batısı) ve Kuzey Ege´de (İzmir´in ve Manisa´nın kuzeyi) fırtına zaman zaman kuvvetli fırtına (70-90 Km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER