Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

TÜRKİYE-RUSYA ORTAK DEVRİYESİ BAŞLIYOR

Soçi’de varılan mutabakat neticesinde güvenli bölge için Suriye’nin kuzeyinde Türkiye ile Rusya birlikleri ortak devriyeye başlıyor.

TÜRKİYE-RUSYA ORTAK DEVRİYESİ BAŞLIYOR

Milli Gazete'den Bünyamin Güler'in haberi...

150 saatlik sürenin dün 18.00’de dolmasından sonra güvenli bölge ortak devriyelerle kontrol edilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, partinin Merkez Yürütme Kurulu toplantısında Suriye’nin kuzeyi ile ilgili yaptığı açıklamada, “Verilen sözler tutulmazsa Mehmetçik yeniden harekâta başlayacak. Operasyonu bitirmedik, sadece ara verdik” ifadelerini kullandı.

Türkiye ile Rusya arasında Soçi’de varılan mutabakat neticesinde bugün ortak devriye başlıyor. Suriye’nin kuzeyi için Rusya ile varılan 150 saatlik mutabakat süresi dün saat 18.00’de doldu. Sürenin tamamlanmasıyla birlikte Türkiye ile Rusya askeri birlikleri, çizilen güvenli bölge sınırları içerisinde bugünden itibaren ortak devriyeye başlayacak.

SÜRE DÜN SAAT 18.00’DE DOLDU

Türkiye’nin 22 Ekim’de Rusya ile Soçi’de imzaladığı mutabakata göre PKK/YPG’lilerin bölgeyi boşaltması için verilen süre dün 18.00’de doldu. Bunun sonunda iki ülke görevlileri, Barış Pınarı Harekâtı’nın alanı dışında 10 kilometre derinlikte, ortak devriyeye bugün başlayacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında yaptığı konuşmada, “Vakit dolduğunda harekâta kaldığımız yerden devam ederiz” mesajı verdi.

VERİLEN SÖZLER TUTULMAZSA HAREKÂT TEKRAR BAŞLAYACAK

Son teröriste kadar terörle mücadelenin devam edeceğini kaydeden Erdoğan, şunları kaydetti: “Obama döneminde güvenli bölge kurulsaydı bugünkü sıkıntılar yaşanmayacaktı. Terörle mücadele sona ermeden Türk askeri çekilmeyecek. Verilen sözler tutulmazsa Mehmetçik yeniden harekâta başlayacak. Operasyonu bitirmedik, sadece ara verdik.”



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER