Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Türkiye-Rusya-İran üçlü zirvesi başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ve İran Cumhurbaşkanı Ruhani'nin katıldığı Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi başladı.

Türkiye-Rusya-İran üçlü zirvesi başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin video konferansla katıldığı Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi saat 14.00'te başladı.

Erdoğan zirvenin açılışında bir konuşma gerçekleştirdi.

Erdoğan konuşmasına toplantının hayırlı olması dileğiyle başladı.

"SURİYE'DE İSTİKRAR İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

Video konferans yoluyla olsa da sizlerle bir araya gelinmesinden mutlu olduğunu ifade eden Erdoğan: "İran ve Rusya'da salgın nedeniyle meydana gelen can kayıplarından dolayı çok üzgünüm. İran ve Rusya halkına taziyelerimi iletiyorum. Türkiye olarak salgınla mücadele sürecinde vatandaşlarımıza en iyi sağlık hizmetinin vermenin yanında, dost ve kardeşlerimize de yardımcı olduk. Günlük vefat sayımızı 16'lara kadar indirmeyi başardık. Bu musibetten dünyanın en kısa zamanda kurtulmasını diliyorum.

Türkiye olarak Suriyeli kardeşlerimizin yanında olduk. Etnik kimliğine, kökenine bakmadan milyonlarca Suriyeli sığınmacıya kucak aldık. Suriye'nin terör örgütlerinin eliyle parçalanmaması için büyük özen gösterdik. Gerektiğinde fiili müdahelede bulunarak insani dramın önüne geçtik. Komşumuz Suriye'nin bir an önce istikarara kavuşması için elimizden geleni yapmayı sürdüreceğiz. Yapacağımız istişarelerin Suriyeli kardeşlerimiz ve tüm bölgemiz için hayırlara vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyorum." ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler: Türkiye-Rusya- zirvesi başladı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER