Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

´Türkiye ne yapıyor´ diye bir soralım... Duvara da çarpabilir´

Etyen Mahçupyan, Hollanda ile yaşanan diplomatik krizi dair değerlendirmelerde bulundu.

´Türkiye ne yapıyor´ diye bir soralım... Duvara da çarpabilir´

Karar gazetesi yazarı Etyen Mahçupyan bugünkü köşesinde Hollanda ile yaşanan gerilimi yazdı.

Türkiye´nin Hollanda´daki seçimlere rağmen ?ısrarcı ve tehditkar? olduğunu öne süren, bu sebeple Hollanda´nın yasak koyduğunu ifade eden Mahçupyan, ?Bu gidiş Türkiye´yi ekonomisi, siyaseti ve sosyal düzeni ile birlikte, sanıldığından çok daha kısa sürede duvara da çarptırabilir.? dedi.

Mahçupyan´ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

?Hollanda medyasına baktığınızda şunları okuyorsunuz: Hollanda Türkiye´li bakanlara gelmeyin dememiş? Bu hafta bizde seçim var, gelecek hafta sonu gelin demiş. (Nitekim Başbakan Yıldırım da 6 Martta televizyon yayınında 14´ünden önce gidilemeyeceğini söylemişti). Ancak Türkiye ısrarcı ve tehditkar olunca, Hollanda hükümeti de bu tavra karşılık yasak koymuş. Bu arada Türkiye Konsolosluğu´nun Hollandalı makamlara doğru bilgi vermediği, polisi şaşırtmaya çalıştığı da söyleniyor? Bunlara bazı Türkiyelilerin sokak eylemlerinin ardında Türkiye hükümetinin teşviki olduğu izlenimini ekleyin?

Avrupa´ya ?çakmak´ bizi rahatlatabilir, kısa vadede siyasette istenen gelişmeleri de sağlayabilir? Ancak kendimize dönüp ?Türkiye ne yapıyor´ diye sormak zorundayız. Çünkü bu gidiş Türkiye´yi ekonomisi, siyaseti ve sosyal düzeni ile birlikte, sanıldığından çok daha kısa sürede duvara da çarpabilir.?

 

 

-Timetürk



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER