Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

´´Türkiye mazot almak istiyor´´ diyen İranlı yetkili yaptırımların nasıl aşılacağını açıkladı

Tahran Ticaret Odası Enerji Komisyonu Başkanı, benzinin Enerji Borsası´nda işlem görmeye başladığını belirterek, ´15 komşu ülke içinde dokuzu, yüksek kalite ve daha ucuz fiyatı nedeniyle İran´dan benzin almak istiyor.´ dedi.

´´Türkiye mazot almak istiyor´´ diyen İranlı yetkili yaptırımların nasıl aşılacağını açıkladı

İrna´ya konuşan Tahran Ticaret Odası Enerji Komisyonu Başkanı Rıza Pedidar, benzinin Enerji Borsası´nda işlem görmeye başladığını belirterek, ´15 komşu ülke içinde dokuzu, yüksek kalite ve daha ucuz fiyatı nedeniyle İran´dan benzin almak istiyor. Ancak yaptırımlar nedeniyle bu işlemler takas veya yerel para birimi ile yapılacak´ açıklamasında bulundu.

Yaptırım sonucu oluşan sıkıntıların azalması ve para transferinin kolaylaşması durumunda tüm 15 ülkenin İran piyasasının müşterisi olacaklarına değinen Pedidar, ´Enerji Borsası´ndaki ilk benzin hamulesi Afganistan´a, ikincisi IKBY´ye ihraç edilecek. Sonraki hedef piyasalar ise Pakistan ve Ermenistan´dır´ diye konuştu.

Türkiye, Azerbaycan ve IKBY´nin İran´dan mazot almak istediklerini de kaydeden Pedidar, Fars Körfezi´ne kıyısı olan diğer bir Arap ülkenin İran mazotuna talip olduklarını bildirdi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER