Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Türkiye Kudüs için ayakta!

ABD Başkanı Trump´ın skandal kararının ardından bugün İstanbul Fatih Camii´nden başlayarak Saraçhane´de bitecek tepki yürüyüşü yapıldı.

Türkiye Kudüs için ayakta!

amsun, Sinop, Kastamonu, Tokat, Amasya, Çankırı ve Çorum´da çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca, ABD´nin Kudüs´ü "İsrail´in başkenti" olarak tanıma kararı protesto edildi. Van, Muş, Hakkari ve Bitlis´te protesto gösterisi düzenlendi. Trabzon, Bayburt, Rize ve Giresun´daki üniversiteler kararı kınadı. Doğu Anadolu´daki sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, karara tepki gösterdi.

ABD´nin Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanıması kararı yurt genelinde protesto ediliyor. Binlerce insan cuma namazı sonrası yeniden protesto için meydanlara döküldü.

 

 
 

 

´Dünyayı kana bulamak istiyor´

İHH İnsani Yardım Vakfı, ABD Başkanı Donald Trump´ın Kudüs´ü İsrail´in başkenti olarak tanımaya ilişkin skandal hazırlığına tepki yürüyüşü gerçekleştirecek. İHH Başkanı Bülent Yıldırım, ABD´nin skandal kararıyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

  • "Trump, dünyayı kana bulamak istiyor. Müslümanlara savaş açtı. Bizler de meydanlara çıkarak bu kararı kabul etmediğimizi göstermek zorundayız. Mescid-i Aksa´ya sahip çıkmak zorundayız. Bu bir iman meselesidir. Bütün sivil toplum kuruluşlarını, cemaatleri, cuma namazından sonra bütün şehirlerde protestoya, yürüyüşe davet ediyoruz. Binlerce insanla gencimizle ihtiyarımızla kadınımızla çocuğumuzla İsrail´e, Amerika´ya gereken dersi vereceğimizi, bu işin uzun soluklu bir iş olduğunu, Mescid-i Aksa´yı asla bırakmayacağımızı meydanlara çıkarak göstereceğiz."

 

İstanbul Üniversitesi öğrencileri de Kudüs için Beyazıt Meydan´da toplandı. Gençler, "Gençlik ayakta, Filistin´in yanında" sloganları attı.

 

 
 
İstanbul Üniversitesi öğrencileri Beyazıt Meydanı´nda Filistin için bir araya geldi.

 

"Kudüs Cuma´sı"

Memur-Sen üyeleri, ABD´nin Kudüs´ü "İsrail´in başkenti" olarak tanıma kararına tepki amacıyla yarın ülke genelinde cuma namazı sonrası "Kudüs Cuma´sı" adıyla eylemler yaptı.

 

 
 
Cuma namazı sonrası kararı protesto etmeye hazırlanan cemaat yavaş yavaş bir araya gelmeye başladı.

 

 

İstanbul´da protestoların adresi Fatih

Protesto gösterilerinin İstanbul´daki adresi Fatih Camii, ABD Başkonsolosluğu ve Beyazıt Meydanı olacak. Sosyal medyadan toplanma çağrısı yapan on binlerce kişi belirlenen toplanma yerlerinde bir araya geldi.

Ankara´daki gösterilerin merkezi ABD Büyükelçiliği önü olarak belirlenirken, Bursa´da Ulucami, Konya´da Melike Hatun Cami, Sakarya´da Rasimpaşa Cami, Elazığ´da İzzetpaşa Cami, Bingöl´de Dört yol saat Kulesi, Eskişehir´de, Reşadiye Camisi, Yalova´da Merkez Cami, Çanakkale´de Truva Atı önü, Balıkesir´de Zağnos Paşa Camisi, Manisa´da, Hatuniye Camisi´nde binlerce vatandaş toplanarak ABD´nin küstahça tutumunu protesto etti.

Üniversitelerden kararı kınama

Samsun, Sinop, Kastamonu, Tokat, Amasya, Çankırı ve Çorum´da çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca, ABD´nin Kudüs´ü "İsrail´in başkenti" olarak tanıma kararı protesto edildi. Van, Muş, Hakkari ve Bitlis´te protesto gösterisi düzenlendi. Trabzon, Bayburt, Rize ve Giresun´daki üniversiteler kararı kınadı. Doğu Anadolu´daki sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, karara tepki gösterdi.



Anahtar Kelimeler: Türkiye Kudüs için ayakta

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER