Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

"TÜRKİYE İRAN AMBARGOSUNDAN MUAF TUTULACAK"

Ticaret Bakanı Pekcan uluslararası medyanın odaklandığı ambargoya ilişkin "Türkiye´nin muaf tutmasını bekliyoruz." şeklinde konuştu.

ABD´nin 5 Kasım itibariyle İran´a uygulayacağı ambargo, önümüzdeki haftanın en kritik başlığı olarak öne çıkıyor. ABD´nin bugüne kadar uyguladığı en kapsamlı uygulamalarını içeren ambargoya ilişkin Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan´dan önemli açıklamalar geldi. 

Ticaret Bakanlığında ekonomi muhabirleriyle bir araya gelen Pekcan, ilk olarak Türkiye ve İran arasındaki ticaret hacmine dikkat çekti. Pekcan Türkiye´nin İran´la ticaret hacminin 2017´de 10,6 milyar dolar olarak gerçekleştiğini belirtirken, 2018´in ilk 9 ayında bu rakamın 9 7,4 milyar dolar seviyesine gerilediğini belirtti. 

Pekcan, bu duruma ilişkin Türkiye´nin de içinde bulunduğu bölgesel bir sorun olduğunu ifade ederken, "Biz bu coğrafyadayız, Suriye, Irak, İran bizim komşularımız. Biz bu gerçekle yaşamak, ticaretimizi sürdürmek zorundayız." şeklinde konuştu.

 

Pekcan, İran ambargosuna ilişkin ayrıca "ABD´nin enerji konusunda Türkiye´yi muaf tutmasını bekliyoruz. Bizim İran ile zaten bir enerji anlaşmamız var, almasak da ödeyeceğimiz, vazgeçemeyeceğimiz bir durumdayız. Bizim doğalgaz rezervimiz de olmadığına göre, kışın da halkımızı koruyup kollamak durumdayız. Ama ilk gelen haberler Türkiye´nin muaf 8 ülkeden birisi olacağı yönünde. Biz böyle olmasını bekliyoruz. Pazartesi hep beraber öğreneceğiz." dedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER