Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

"Türkiye, İncirlik Üssü´nü kapatabilir"

ABD´nin rahip Brunson´a karşı aldığı yaptırım kararının ardından ABD merkezli düşünce kuruluşu Bipartizan Policy Center´ın ulusal güvenlik uzmanı Nicholas Danforth, Türkiye´nin İncirlik Üssü´nün kapatabileceğini, Beyaz Saray´ın buna hazırlıklı olması gere

02. 08. 2018

ABD merkezli düşünce kuruluşu Bipartizan Policy Center´ın ulusal güvenlik uzmanı Nicholas Danforth, ABD´nin Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu´ya yaptırım kararı almasını değerlendirdi.

"TÜRKİYE EKONOMİSİ ÇARPICI BİR KRİZİN EŞİĞİNDE"

Bipartizan Policy Center´ın internet sitesinde yayınlanan değerlendirmeye göre, Danforth "Türkiye´nin yaptırımlara aynı şekilde karşılık vereceğini açıklarken ve Türk lirasının değer kaybettiğini ABD-Türkiye ilişkileri ve Türkiye ekonomisi çarpıcı bir krizin eşiğinde olduğunu belirtti. Andrew Brunson meselesi, iki tarafın öfkesinin bir sembolü haline geldi, ne Washington´ın ne de Ankara´nın geri adım atmak istediği bir durum" ifadelerini kullandı.

Ulusal Güvenlik Uzmanı Danforth´a göre, Washington, Ankara´nın Türkiye´deki İncirlik gibi askeri üslerini kapatma ihtimaline karşı hazırlıklı olması gerektiğini ve ABD´nin ayrıca Irak´tan Balkanlara bölgesel politikalarını gözden geçirmeye başlamasını dile getirdi. Zira Türkiye ile asgari düzeyde işbirliğinin olduğu varsayımı artık cepte olmadığını ifade etti.

 

 

 

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER