Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

TÜRKİYE-ABD İŞ BİRLİĞİNE KARŞI YPG/PKK-ESED YAKINLAŞMASI

Terör örgütü YPG-PKK, Münbiç´teki Türkiye-ABD iş birliğinin Fırat Nehri´nin doğusuna taşınma ihtimali karşısında yeni arayışlara yöneldi.

TÜRKİYE-ABD İŞ BİRLİĞİNE KARŞI YPG/PKK-ESED YAKINLAŞMASI

 Terör örgütü YPG/PKK´nın Suriye´nin kuzeyinden çıkartılması için Türkiye´nin ABD ile yürüttüğü iş birliği, terör örgütünü Beşşar Esed rejimiyle yakınlaşmaya yöneltti. YPG/PKK, Haseke ve Rakka´da tutunabilmek için Esed´in desteğini arıyor.

Türkiye ve ABD´nin, 4 Haziran´da Münbiç ilçesinin terör örgütü YPG/PKK´dan arındırılması konusundaki yol haritası üzerinde anlaşması, YPG/PKK´yı Esed rejimi ile yakınlaşmaya ve iş birliği arayışına itti.

Türkiye-ABD iş birliğinin Suriye´de Münbiç´ten sonra Fırat Nehri´nin doğusunda YPG/PKK´nın işgalindeki bölgelere taşınması ihtimaline karşın resmi bir kalkana ihtiyaç duyan YPG/PKK, rejimle görüşmelere başladı.

Suriye´deki güvenilir kaynakların AA´ya verdiği bilgiye göre, Rakka ve Haseke illerinde toprak işgalini sürdürmek isteyen örgüt, Esed rejimiyle şartları müzakere ediyor.

Yaklaşık bir haftadır devam eden müzakerelerde, YPG/PKK´nın işgal ettiği Yarubiye, Simelka ve Derbesiye sınır kapıları ile petrol sahalarını rejime devredileceği konusunun ele alındığı, örgüt üyelerinin rejim ordusuna katılacağı ifade ediliyor.

Kaynaklar, YPG/PKK´lı teröristlerin rejimde askerlik yapmış gibi dikkate alınması şartının da müzakere masasında olduğunu dile getiriyor.

Haseke´deki yerel kaynaklar, Şam ve Haseke´de bir araya gelen örgüt ve rejim heyetlerinin ilk etapta, Haseke´de terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan´ın posterlerinin kaldırılması konusunda anlaştığını belirtiyor.

Anlaşmanın sağlanması halinde YPG/PKK, rejimin resmi kalkanını kullanarak Türkiye´nin Fırat Nehri´nin doğusuna geçmesini engellemeyi planlıyor.

Terör örgütü halihazırda Suriye´nin kuzeyinde Fırat Nehri´nin doğusundaki Rakka, Haseke illeri ile Deyrizor ilinin kuzey ve doğu kırsalındaki bölgeleri işgal ediyor.

AA´nın harita alan ölçümlerine göre, Türkiye´nin Zeytin Dalı Harekatı ile Afrin´den çıkarılmasının ardından, örgüt hala ülkenin yaklaşık dörtte birini işgal altında tutuyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER