Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Türkiye-ABD çalışma grubu toplantıları yarın yapılacak

Türkiye-ABD çalışma grubu toplantıları yarın Washington´da yapılacak. Dışişleri Bakan Yardımcısı Önal, toplantılara eş başkanlık edecek.

Türkiye-ABD çalışma grubu toplantıları yarın yapılacak

Türkiye-ABD çalışma grubu toplantıları yarın Washington´da yapılacak.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi Sedat Önal´ın yarın Washington´da düzenlenecek Türkiye-ABD çalışma grubu toplantılarına katılacağı duyuruldu.

Açıklamada, toplantılara Dışişleri Bakan Yardımcısı Önal ile ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Müsteşarı David Hale´nin eş başkanlık edeceği bildirildi.

ABD´nin eski Dışişleri Bakanı Rex Tillerson´ın geçen yıl şubatta gerçekleştirdiği Ankara ziyaretinin ardından ikili ilişkilerin normalleştirilmesine katkı sunması amacıyla Suriye, konsolosluk işleri ve PKK ile mücadele konularında üç çalışma grubu kurulmuştu.

Suriye´deki YPG/PKK varlığı, FETÖ ile mücadele, konsolosluk işlemleri, PKK ile ortak mücadele konularını esas alan ve ilki 8 Mart´ta Washington´da gerçekleşen üç ortak çalışma grubu için üst düzey heyetler bir araya gelmeye devam ediyor.

ABD güçlerinin Suriye´den çekilme süreci, Suriye´deki terör örgütlerinin varlığı, Patriot füze sistemlerinin satışı, FBI´nın FETÖ hakkındaki soruşturması gibi konularda Türkiye ile ABD arasındaki diyalog sürüyor.

Yarınki toplantının daha önce 8 Ocak´ta Washington´da yapılması planlanmış ancak Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton´un Ankara ziyareti nedeniyle 5 Şubat´a ertelenmişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER