Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Türkçe konuşan öğrenciye ceza -Bu haberi en iyi Kürd çocukları anlar-

Almanya'nın Heidelberg kenti yakınlarındaki küçük bir kasabada meydana gelen olay 8 Temmuz'da cereyan etti. Ailenin olaydan şikayetçi olduğu bildirildi.

Türkçe konuşan öğrenciye ceza -Bu haberi en iyi Kürd çocukları anlar-

Almanya'nın Heidelberg kenti yakınlarındaki küçük bir kasabada meydana gelen olay 8 Temmuz'da cereyan etti. 

Ailenin avukatı Yalçın Tekinoğlu, DW Türkçe'ye yaptığı açıklamada, üçüncü sınıf öğrencisi olan kız çocuğunun, teneffüste kendisi gibi Türkiye kökenli bir arkadaşı ile tırmanma duvarı önünde oynarken başka çocukların da yanlarına gittiğini, kız öğrencilerin onları aralarına almayı reddetmesi üzerine diğer çocukların öğretmene onları aralarında Türkçe konuştuklarını da belirtip şikayet ettiklerini aktardı. Öğretmenin bizzat tanıklık etmediği olay üzerine Türkçe konuşan öğrencilere ceza olarak, okulda neden Almanca konuşulması gerektiğini yazan bir ödev verdiğini belirtildi. Bunun üzerine de dokuz yaşındaki öğrencinin, "Çocuklar okulda Almanca konuşur. Almanya'da resmi dil Almancadır. Siz bizim Almanca konuşmamızı istiyorsunuz. Okullar Alman okulu. Türkçe konuştuğumuzda diğer öğrenciler bizi anlamıyor. Anadilimizi konuşmamalıyız. Çünkü Almancamızın daha iyi olması isteniyor" şeklinde yarım sayfalık bir yazı yazdığını aktardı.

Heidelbergli avukat Tekinoğlu, kız öğrencinin aldığı cezayı öğrenen annenin başta sorumlu öğretmen ile iletişime geçmeyi denediğini, ancak koronavirüs tedbirleri nedeniyle sadece telefonla görüşebildiğini belirtiyor ve bu görüşmede de öğretmenin, çocuğunun anadilinin Türkçe olduğunu vurgulayan anneye cezanın pedagojik açıdan gerekli olduğunu savunduğunu belirtti. Bu durum üzerine de ailenin avukat tuttuğu ve cezaya itirazda bulunduğunu bildirildi. Konu Okul Denetim Kurulu tarafından incelenecek.

VALİLİK OLAYI İNCELEDİKLERİNİ AÇIKLADI

Okulun bulunduğu kentin valiliğinden yapılan açıklamada ise bireylere veya bir gruba yönelik ayrımcılık iddiaları içeren bu tür suçlamaların ciddiye alındığı ve incelendiği belirtildi. Söz konusu okulda 16 kültürden gelen öğrencilerin ders gördüğü, göçmen kökenli ailelerden gelen çocuk oranının da yüzde 43 olduğu açıklandı.

YORUM

Bu haber geçmiş yıllarda Kürtçe konuştuğu için cezalandırılan Kürt çocuklarını akıllara getirildi.

Özellikle 90lı yıllarda teneffüslerde Türkçe bilmediği için ya da  anadilleri ile konuşmak daha kolay olduğu için Kürtçe konuşan ve bundan dolayı çeşitli cezalara çarptırılan Kürt çocuklarını akıllara getirdi.

Dayatmanın kötü bir şey olduğunu anlayabilmek için mutlaka insanın başına gelmesi mi gerekiyor?



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER