Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

‘Türk yargısı için kara gün’

Uluslararası Af Örgütü Genel Sekreteri Agnès Callamard, bu talebin dile getirildiği günü üç yılı aşkın süredir Cemal Kaşıkçı cinayetinde adaletin sağlanması adına mücadele edenler için “kara bir gün” olarak nitelendirdi.

‘Türk yargısı için kara gün’

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, gazeteci Cemal Kaşıkçı’yı öldürmekle suçlanan Suudi Arabistan vatandaşı 26 firari sanığın yargılamasının durması ve dosyanın Suudi Arabistan’a devredilmesi konusunda hükümetin olumlu görüş vereceğini açıkladı. Uluslararası Af Örgütü, “Cemal Kaşıkçı cinayetinde cezasızlık ve haksızlık yolu seçilmemeli” açıklamasını yaptı. Uluslararası Af Örgütü Genel Sekreteri Agnès Callamard, bu talebin dile getirildiği günü üç yılı aşkın süredir Cemal Kaşıkçı cinayetinde adaletin sağlanması adına mücadele edenler için “kara bir gün” olarak nitelendirdi.

Callamard, Türkiye’nin kendi topraklarında işlenen bir cinayete ilişkin davayı devretmekle bu davayı bilerek ve isteyerek cinayetin sorumluluğunu taşıyanlara iade etmiş olacağının altını çizdi. Callamard, “Halbuki Suudi Arabistan sistemi Türkiye savcısıyla işbirliği yapmakta defalarca başarısız oldu ve adaletin bir Suudi mahkemesi eliyle gelmeyeceği çok açık. Türkiye’nin bu tüyler ürpertici cinayette adaletin sağlanması gerektiği ve bu davanın asla siyasi hesaplara ve çıkarlara alet edilemeyeceği taahhütlerine ne oldu? Hükümet yargılamanın durması yönünde görüş verirse bu, Cemal için adaletin tam tersini, yani cezasızlığı garanti eder. Uluslararası Af Örgütü, kişilerin gıyabında yargılandığı davalardan kaygı duyuyor olsa da, Adalet Bakanı cezasızlığın ve haksızlığın önünü açtı. Yine de bu yanlış düşünceyi kararla tersine çevirmek için henüz geç değil” ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler: yargısı

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER