Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

TÜRK SİYASET TARİHİNDE MİLLİ GÖRÜŞ ADLI ESER ÇIKTI…

Recep Taha Engin imzalı “Türk Siyaset tarihinde Milli Görüş” adlı eser, Çıra Yayınları ‘akademi’ serisinde yayınlandı.

TÜRK SİYASET TARİHİNDE MİLLİ GÖRÜŞ ADLI ESER ÇIKTI…

Türkiye’de gerçekleşen 1960 darbesinden sonra gelişen süreçlerle birlikte 1969 yılında Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın Konya’dan Bağımsız Milletvekili seçilmesiyle birlikte İslâmî mücadele, partileşerek siyaset sahnesi içerisinde kendine has bir metot geliştirmiştir. Bu süreç içerisinde Milli Görüş Hareketi olarak kendini tanımlayan, daha sonra Türk siyaset tarihinde Milli Görüş Partileri serüvenini başlatmıştır. Milli Görüş Partileri sırayla: Milli Nizam Partisi, Milli Selamet Partisi, Refah Partisi, Fazilet Partisi ve Saadet Partisi olarak Türk siyasetinin son 50 yılına damga vurmuştur.

linize aldığınız bu kitap, Milli Görüş Hareketi öncesinde İslâmcılık olarak adlandırılan sürecin daha sonra Milli Görüş’e çevrilmesini ve
ondan sonra verilen mücadele hakkında ayrıntılara girmeden yüzeysel olarak genel bilgileri ele almaktadır. Çalışmamız: Son yüzyılın İslâmcılıktan Milli Görüş’e geçiş sürecini ele alarak siyaset sahnesinde mütedeyyin siyaset anlayışının doğuşunu, gelişmesini ve kendi içerisinde yaşadığı kırılmaların tarihsel sürecini anlatmaktadır.

İkinci kitap olarak size sunacağımız MİLLİ GÖRÜŞ HAREKETİNİN TEMEL PRENSİPLERİ kitabından önce okunması gereken bu kitap: İslâmcılık ve Milli Görüş Hareketi adına yazılmış kaynaklara dayanılarak hazırlanmıştır. Üç ana kitap çalışmamızın ilki olan bu çalışma temel olarak Recep Taha Engin’in Yüksek Lisans Tezinde yer alan ve çıkartılan konu başlıklarının eklenmesiyle hazırlanmıştır.

Üç seriden biri olan bu kitabımız, daha sonraki süreçte MİLLİ GÖRÜŞ HAREKETİNİN TEMEL PRENSİPLERİ ve MİLLİ GÖRÜŞ PARTİLERİ ve SÖYLEMLERİ olarak sizlere sunacağımız bu kitaplarla da son bulacaktır



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz