Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Türk-iş ve DİSK, kıdem tazminatını fona dönüştürme girişimine karşı yurt genelinde sokağa çıktı

Ankara’da Türk-İş önünde bir araya gelen işçiler “Kıdeme Uzanan Eller Kırılsın” pankartı taşıdı, “Direne direne kazanacağız” sloganı attı

Türk-iş ve DİSK, kıdem tazminatını fona dönüştürme girişimine karşı yurt genelinde sokağa çıktı

İşçi, hükümetin kıdem tazminatını fona dönüştürme girişimi karşısında bugün yurt genelinde eylemlere başladı. Türk-İş ve DİSK, 81 ilde açıklama yapıyor. Fabrikalarda etkinlikler gerçekleştiriliyor. Türk-İş, 1.5 milyon el ilanı dağıtacak.

Yurdun dört bir yanından kıdem tazminatını fona dönüştürme girişimine karşı işçilerin eylemleri başladı. İşçiler fabrikalarında biraraya gelerek sloganlar atıyor, yürüyor ve basın açıklaması yapıyor. 

CHP milletvekiliyken verdiği önerge ile “kıdemin işverenin sorumluluğunda olduğunun” yasaya eklenmesini sağlayan Dr. Engin Ünsal, “Kıdem sorumluluğu başka bir kuruma ya da fona devredilemez” dedi. 

Türk-İş Başkanlar Kurulu’nda alınan karar doğrultusunda eylemlerin ilk adımı olarak bugün 81 ilde Türkİş bölge ve il temsilcileri ile şube başkanları ve yöneticileri, iş yeri temsilcileri ve işçilerin katılımıyla basın toplantıları düzenleniyor. 

İzmir’de DİSK ve Türk-İş’in Ege Bölge Temsilcilikleri, hükümetin kıdem tazminatını fona dönüştürme girişimi karşı kitlesel basın açıklaması yaptılar.

DİSK’in basın açıklamasını okuyan Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan, tüm işçi sınıfını ilgilendiren tehlikeye karşı mücadele için işyerlerinde gerekli çalışmaların başlatıldığını belirtti. 

Türk-İş’in basın açıklamasını okuyan Türk-İş İzmir 3. Bölge Temsilcisi Süleyman Yıldırım da, “Kıdem tazminatı işçinin, emekçinin son kalesidir" ifadesini kullandı. 

 

Ankara’da Türk-İş önünde bir araya gelen işçiler “Kıdeme Uzanan Eller Kırılsın” pankartı taşıdı, “Direne direne kazanacağız” sloganı attı.

İşçiler, “Direne direne kazanacağız”, “Türk-İş nerede biz oradayız” sloganları attı, “Kıdeme Uzanan Eller Kırılsın”, “Kıdem Tazminatı Geleceğimizdir Dokunma”, “Ölmek Var Dönmek Yok Tazminatı Vermek Yok” yazılı pankartlar taşıdı. 

Türk-İş İl Temsilcisi Nihat Zengin genel merkez önünde bir araya gelenlere seslendi. Zengin, "Kıdem tazminatı Türkiye işçi sınıfının ve Türk-İş’in kırmızı çizgisidir. Bugün çalışanlar ve gelecekte çalışacaklar için kıdem tazminatının mevcut haliyle korunmasını istiyoruz" dedi. 

Türk-İş’in Aydın’daki sendika binası önünde çalışanların yanı sıra Belediye İş Sendikası, Teksif Sendikası, Yol-İş Sendikası, Haber-İş Sendikası ve tarım İş Sendikası temsilcilerinin de katılımı ile gerçekleştirilen “Kıdem tazminatıma dokunma” etkinliğinde basın açıklamasını okuyan Başkan Mustafa Aydın, “İnanıyorum ki Cumhurbaşkanımız bu işe el atıp gereğini yapacaktır. Birkaç kişinin ağzına bakıp milyonlarca kişinin mağdur olmasına engel olacaktır” dedi.

Türk-İş Kayseri İl Temsilcisi ve Koop-İş Sendikası Şube Başkanı İdris Güven, kıdem tazminatı ile ilgili yaptığı basın açıklamasında, “Kıdem tazminatı kızımızın gelinliği, oğlumuzun damatlığı kadar kutsaldır” dedi.
Düzenlenen basın toplantısına Türk-İş Kayseri İl Temsilcisi ve Koop-İş Sendikası Şube Başkanı İdris Güven, sendikaya bağlı 14 şube başkanı ve basın mensupları katıldı.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER