Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Türk-İş açıkladı! Asgari ücret açlık sınırının altında kaldı

Türk-İş, Temmuz ayına ilişkin açlık ve yoksulluk rakamlarını açıkladı. Türk-İş'in açlık sınırını 2 bin 903 TL olarak açıklarken, asgari ücret yine açlık sınırının altında kaldı.

Türk-İş açıkladı! Asgari ücret açlık sınırının altında kaldı

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), açlık ve yoksulluk rakamlarına ilişkin hazırladığı raporu kamuoyuna sundu.

Türk-İş, Ankara’da hesaplanan gıda enflasyonunun Temmuz’da bir önceki aya göre yüzde 1.35 arttığını; dört kişilik bir ailenin açlık sınırının 2 bin 903 TL, yoksulluk sınırının ise 9 bin 457 TL’ye yükseldiğini açıkladı.

Geçen yıl Temmuz’da 2 bin 407 lira olan açlık sınırı, 2021 Haziran’da açlık sınırı 2 bin 865 liraydı. 

Bekâr bir çalışanın yaşama maliyeti ise aylık 3 bin 546 TL oldu Haziran’da bu rakam 3 bin 473 TL, geçen yıl ise 2 bin 919 TL idi.

Aralık 2020’de 2 bin 590 TL olan açlık sınırı yılın ilk yedi ayında düzenli olarak artmaya devam etti ve 3 bin TL seviyesine yaklaştı.

Gıda tarafında da artış devam etti. TÜRK-İŞ raporuna göre gıda harcamaları Temmuz'da aylık yüzde 1,35, yıllık yüzde 20,65 arttı.

Öte yandan asgari ücreti Türkiye'de 2 bin 825 lira olarak uygulanması, işçinin artan enflasyon nedeniyle açlık sınırının altında yaşamaya mahkum edildiğini gösteriyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER