Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Türk insanı sosyal medyada kaç saat geçiriyor?

Türkiye´de her 10 kişiden 8´i bir sosyal medya hesabı kullanıcısı

Türk insanı sosyal medyada kaç saat geçiriyor?

Türkiye´de her 10 kişiden 8´inin bir sosyal medya hesabı bulunurken, bu kişiler günde ortalama 4 saatini burada geçiriyor.

Araştırma kuruluşu GfK ve Cereyan Medya iş birliği ile Türkiye´de 15 ilde 15 yaş ve üzeri 2 bin 473 kişiyle görüşülerek sosyal medya kullanımı ve sosyal medya fenomenlerinin etkisine ilişkin değerlendirme yapıldı.

Buna göre, her 10 kişiden 8´inin bir sosyal medya hesabı bulunuyor. Sosyal medya hesabı olanlar günde ortalama 4 saatini burada geçiriyor. 15-24 yaş grubu ise günde ortalama 5 saat sosyal medya kullanıyor.

Araştırmaya katılanların yüzde 91´inin Facebook, yüzde 72´sinin Instagram ve yüzde 44´ünün ise YouTube üyeliği bulunuyor.

Sosyal medya hesabı olanların yüzde 88´i bu alanı fotoğraf paylaşmak, yüzde 79´u takip ettiği kişilerin paylaşımlarına bakmak, yüzde 69´u video paylaşmak, yüzde 66´sı bilgi almak, yüzde 45´i ise video, dizi, film izlemek için kullanıyor.

Fenomenlerin kıyafet tavsiyeleri seviliyor

Her 4 kişiden 1´i, fenomenlerin hesaplarını takip ettiğini belirtirken, bu kişilerin yüzde 28´i de fenomenlerin tanıttığı ürün veya hizmetleri satın alıyor. Her 3 kişiden 1´i de fenomenlerin kıyafet (tekstil) önerilerinin, satın alma davranışlarına etki ettiğini ifade ediyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER