Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Tunus'taki Nahda Hareketi: Devrimcileri hükümete katılmaya ikna etmeye çalışıyoruz

Nahda Hareketi Şura Meclisi Başkanı Abdülkerim el-Haruni, "Hükümetin, devrimci çizgiyi ifade edebilmesi ve yolsuzlukla mücadeleyi öncelikleri arasına alması için katılımı artırmaya çalışan bir partiyiz" dedi

Tunus

Tunus'ta Nahda Hareketi Şura Meclisi Başkanı Abdülkerim el-Haruni, ülkedeki devrim yanlılarını yeni kurulacak hükümete katılmak için ikna etmeye çalıştıklarını belirtti.

Nahda Hareketi, Tunus'ta ekim ayında yapılan parlamento seçimlerini birinci sırada tamamlasa da tek başına hükümet kuracak çoğunluğu sağlayamadı. Cumhurbaşkanı Kays Said, 15 Kasım'da Nahda Hareketinin önerisiyle Habib el-Cemli'yi koalisyon hükümetini kurmakla görevlendirdi.

Nahda, seçimlerden önce, eski rejime yakın Tunus'un Kalbi Partisiyle koalisyon kurmayacağını açıklamıştı. Cemli'nin şu an koalisyon görüşmelerini yürüttüğü Demokratik Akım Partisi ve onunla parlamentoda ortak grup kuran Arap milliyetçisi Halk Hareketi de hükümete katılmak için bu konuda Nahda'dan tam güvence istiyor.

Nahda Hareketi Şura Meclisi Başkanı Haruni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçimden önce verdikleri sözün arkasında durduklarını ve kesinlikle eski rejim yanlılarıyla koalisyon arayışında olmadıklarını belirtti. 

Haruni, "Hükümetin, devrimci çizgiyi ifade edebilmesi ve yolsuzlukla mücadeleyi öncelikleri arasına alması için devrimci güçlerin katılımını artırmaya çalışan bir partiyiz. Devrimcileri hükümete katılmaya ikna etmeye çalışıyoruz." dedi.

Siyasi partilerle ortak bir zemin bulabilme konusunda umutsuz olmadıklarını vurgulayan Haruni, bununla birlikte istişarelerin henüz yeterli düzeye ulaşmamasından üzüntü duyduğunu aktardı. 

"Bazı tarafların katılmaması halinde hükümeti kurma çalışmalarının duracağı anlaşılmamalı." diyen Haruni, bazı kesimlerin devrim yanlılarının hükümete dahil olmasının başarısızlığa uğratılması yönündeki çabalarını da kabul etmediklerini dile getirdi. 

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER