Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Tüketim günü için özel genelge

Manevi değerlerimiz, toplumsal düzenimiz, aile yapımız ve kültürümüzle alakası olmayan 14 Şubat Sevgililer Günü için özel genelge.

Tüketim günü için özel genelge

14 Şubat’ın hafta sonu yasaklarına denk gelmesi nedeniyle İçişleri Bakanlığı, Papaz Valentine’den adını alan “Sevgililer Günü”ne özel bir genelge yayınladı. Pandemi kısıtlamaları ekonomik darboğaza düşen küçük esnaf için sıkı sıkıya uygulanırken kapitalizmin tüketim çılgınlığı olan Sevgililer Günü için esnetildi.

Kapitalizmin tüketim çılgınlığı projesi 14 Şubat Sevgililer Günü için pandemi koşulları esnetildi. Manevi değerlerimizi ve toplumsal yapımızı hedef alan “Sevgililer Günü” safsatasının hafta sonuna yani sokağa çıkma yasağına denk gelmesi nedeniyle İçişleri Bakanlığı’ndan özel bir genelge yayınlandı. Genelgeye göre çiçek satan işletmelere, 12-14 Şubat arasında sokağa çıkma yasağı muafiyeti getirildi. Papaz Valentine’den adını alan Sevgililer Günü’ne özel bir ayrıcalık tanınırken, aylardır işyerlerini açamayan ve ticaretleri kısıtlanan küçük esnafın durumuna bir çare bulunmuş değil.

DEVLETİN, KAPİTALİST SİSTEMİN GÜNLERİNE ALET EDİLMESİ ENDİŞE VERİCİ

Tüketim toplumu inşa etmeye çalışan kapitalist sistemde, “Sevgililer Günü” gibi günlerle alışveriş çılgınlığı yaygınlaştırılmaya çalışılıyor. Öte yandan manevi değerlerimiz, toplumsal düzenimiz, aile yapımız ve kültürümüzle alakası olmayan Sevgililer Günü’ne özel devletin ayrıcalık tanıması da ayrı bir endişe verici durum. 14 Şubat’ın hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle İçişleri Bakanlığı’ndan yayınlanan genelgeye göre çiçek satan işletmelere, sokağa çıkma yasağı muafiyeti getirildi. Devlet yetkilileri, aylardır işyerlerini açamayan küçük esnafın durumunu önemsenmezken “Sevgililer Günü” adında uydurulan güne özel izin çıkarılması tepki topladı.

SEVGİLİLER GÜNÜ, ASLINDA ‘AZİZ VELANTİN GÜNÜ’

İçişleri Bakanlığı’ndan yayınlanan genelgeyle, dinimizin kadın-erkek ilişkilerine yönelik hükümlerine muhalefet eden ve gayri meşru ilişkiyi özendiren 14 Şubat Sevgililer Günü devlet tarafından da desteklenmiş oldu. Evlenme oranlarının düştüğü, boşanma sayılarının da giderek arttığı bir dönemde, aileyi yok etme projesinin bir parçası olan bu günün böyle meşrulaştırılması ahlaki yozlaşmanın önünü açıyor. Hristiyanların önemli isimlerinden olan Papaz Valentine’den adını alan Sevgililer Günü, aslında ‘Aziz Valentine Günü’ olarak kutlanıyordu.



Anahtar Kelimeler: Tüketim genelge

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER