Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

TSK: Türk savaş pilotu F-35 ile ABD´deki ilk uçuşunu gerçekleştirdiRus uzmandan F-35 yorumu: Türkiye sağlam duruş sergiliyor, ABD´nin caydırma girişimleri Ankara´yı korkutmuyor

ABD´li senatörlerin F-35 savaş uçaklarının Türkiye´ye teslim edilmemesi için bir yasa tasarısı hazırlamasını yorumlayan Rus askeri uzman Kozin, Ankara´nın her şeye rağmen sağlam duruş sergilediğini ve S-400´leri almaya samimi olarak istediğini belirtti.

TSK: Türk savaş pilotu F-35 ile ABD´deki ilk uçuşunu gerçekleştirdiRus uzmandan F-35 yorumu: Türkiye sağlam duruş sergiliyor, ABD´nin caydırma girişimleri Ankara´yı korkutmuyor

Sputnik´e demeç veren Rusya Dışişleri Bakanlığı´na bağlı Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Enstitüsü´nden (MGİMO) askeri uzman Vladimir Kozin, "Gelen bilgilere göre Ankara şu an itibarıyla sağlam duruş sergiliyor, S-400 füze savunma sistemlerini samimi olarak almak istiyor. ´F-35 savaş uçaklarını vermeyiz´ gibi korkutma girişimleri Ankara´yı etkilemiyor. Ancak ABD´lilerin açıklamaları, Washington´un kaba rekabet politikasını NATO müttefikleriyle yürütülenler de dahil olmak üzere askeri işbirliği alanında da kademeli olarak genişlettiğini gösteriyor" dedi.

 ´BASKI, ABD´NİN TEMEL YÖNTEMİ HALİNE GELDİ´

Rus uzmana göre müttefiklerine yönelik kaba baskı uygulaması, ABD´nin uluslararası ticaretteki temel yöntemi haline geldi.

ABD´nin ticaret ve ekonomi ile enerji alanlarında en yakın müttefikleriyle bile bu çizgide politika izlediğini kaydeden Kozin, AB´den Amerikan gazı almasını isteyen Washington´un Kuzey Akım 2 üzerinden Rus gazı alınması halinde yaptırım uygulama tehdidinde bulunduğunun altını çizdi.

Yazının devamını okumak için...

Kayanka: tr.sputniknews.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz