Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Trump’tan Dağlık Karabağ açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, Ermenistan ve Azerbaycan arasında Dağlık Karabağ'da yaşanan çatışmalara ilişkin, “O bölgede çok iyi ilişkilerimiz var ve (çatışmaları) durdurabilecek miyiz bakacağız” dedi.

Trump’tan Dağlık Karabağ açıklaması

ABD Başkanı Donald Trump, Ermenistan ve Azerbaycan arasında Dağlık Karabağ'da yaşanan çatışmalara ilişkin, “O bölgede çok iyi ilişkilerimiz var ve (çatışmaları) durdurabilecek miyiz bakacağız” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Ermenistan ve Azerbaycan  arasında artan gerginliğin sorulması üzerine, gelişmelerden haberdar olduğunu söyledi.

Durumu dikkatli bir şekilde izlediklerini belirten Trump, “O bölgede çok iyi ilişkilerimiz var ve (çatışmaları) durdurabilecek miyiz bakacağız” diye konuştu.

Dün sabah saatlerinde Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında çatışmalar başlamıştı.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ'daki gerilimin yeniden tırmanması üzerine Ermenistan'da sıkıyönetim ve genel seferberlik ilan ettiklerini açıkladı.

Azerbaycan Meclisi, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in, Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında yaşanan çatışmalar nedeniyle ülkenin bazı bölgelerinde "Savaş Hali" ilan edilmesi yönündeki kararını onayladı.

Erivan ile Bakü, hukuken Azerbaycan’ın fiilense Ermeni güçlerin kontrolünde olan Dağlık Karabağ bölgesi nedeniyle on yıllardır anlaşmazlık yaşıyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER