Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Trump´tan Irak Başbakanı İbadi´ye: Oradan ayrılmamalıydık

ABD Başkanı Trump, ABD Ordusu´nun 2011´de Irak´tan çekilme kararına ilişkin, ?Kesinlikle oradan ayrılmamalıydık. Orada bir güç boşluğu oluştu ve sonrasında ne olduğunu gördük´ dedi.

Trump´tan Irak Başbakanı İbadi´ye: Oradan ayrılmamalıydık

Rudaw´ın haberine göre ABD´ye giden Irak Başbakanı Haydar İbadi ile Kürdistan Bölgesi Başkanlık Divanı Başkanı Fuad Hüseyin dün ABD Başkanı Donald Trump´la biraraya geldi. Beyaz Saray´daki görüşmede, ağırlıklı olarak IŞİD´le mücadelede ve iki ülke arasındaki işbirliği konuları görüşüldü.

Trump´ın İbadi´ye, "eski Başkan Barack Obama´nın neden İran nükleer anlaşmasını imzaladığını sorduğu" kaydedildi. Trump´ın, "Ona sorduğum şeylerden biri Başkan Obama neden İran´la anlaşma imzaladı? Çünkü kimse henüz bunu çözmüş değil" dediği belirtildi. Trump´ın ayrıca, ABD Ordusu´nun 2011 yılında Irak´tan çekilme kararının yanlış olduğu yönündeki eleştirilerini yineleyerek, "Kesinlikle ayrılmamalıydık. Orada bir güç boşluğu oluştu ve sonrasında ne olduğunu gördük" ifadelerini kullandığı bildirildi.

Görüşmede İbadi´nin, "Çok önemli terörle mücadele güçlerimiz var ancak ABD ile aramızdaki işbirliğini artırmayı hedefliyoruz" dediği haberlerde yer aldı. Ayrıca İbadi´nin, Irak´ı "vize yasağı uygulanacak ülkeler" listesinden çıkarması dolayı Trump´a teşekkür ettiği bilgisi de paylaşıldı.

Washington ziyaretinde Haydar İbadi´ye bu ziyarette Barzani´nin bölgesi IKBY adına Fuad Hüseyin eşlik ediyor.

İBADİ: ABD´NİN DESTEĞİ ARTACAK

İbadi "Trump yönetimi yaptıklarımızı görüyor ve takdir ediyor. Bize destek vermeye devam edecekler" dedi.

İBADİ DAVET EDİLMİŞTİ

7 Mart´ta Erbil´e gelen Haydar Abadi, Başkan Mesud Barzani´den ABD´ye yapacağı ziyaret sırasında Fuad Hüseyin´in kendisine eşlik etmesini talep etmişti. Başkan Barzani ise Haydar İbadi´nin bu talebini kabul etmişti.

 

 

 

 

 

-Timetürk



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER