Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Trump'ın danışmanı Bannon FBI'a teslim oldu

Eski ABD Başkanı Donald Trump’ın danışmanı Steve Bannon, 6 Ocak’taki Kongre baskını ile ilgili ifade vermeyi reddetmesi nedeniyle Kongre tarafından suçlanmasının ardından FBI’a teslim oldu.

Trump

ABD’nin başkenti Washington'da, Seçiciler Kurulu oylarının sayıldığı ve 3 Kasım 2020'deki başkanlık seçimlerinin sonuçlarının resmileşeceği Kongre oturumu, Trump destekçilerinin Kongre binasına girmesiyle yarıda kalmıştı. Sonrasında olaylar büyüdü ve 5 kişi hayatını kaybetti.

abds-trump.jpg

Trump, destekçilerinin Kongre binasını işgal ettiği sıralarda attığı Twitter mesajında eylemlerini barışçıl bir şekilde sürdürmeleri çağrısında bulundu. Ancak Trump’ın açıklaması, olayların durdurmak için yeterli olmadı.

Daha sonra Trump, Twitter hesabından bir dakikalık bir video yayımladı. Trump, bu videoda seçimlere usulsüzlük karıştığı yönündeki iddialarını yinelerken, destekçilerine eve dönmeleri çağrısı yaptı.

FBI'A TESLİM OLDU

ABD'nin eski Başkanı Donald Trump’ın danışmanı Steve Bannon, 6 Ocak’ta düzenlenen Kongre baskını ile ilgili ifade vermeyi reddetmesi nedeniyle Kongre tarafından saygısızlıkla suçlanmasının ardından ABD Federal Soruşturma Bürosu'na (FBI) teslim oldu.

Geçtiğimiz hafta eski ABD Başkanı Donald Trump’ın danışmanı Steve Bannon, 6 Ocak’ta düzenlenen Kongre baskına ilişkin ifade vermeyi ve 6 Ocak baskına ilişkin soruşturmayı yürüten Meclis komitesine belge sunmayı reddetmesi nedeniyle Kongre tarafından saygısızlıkla suçlanmıştı. ABD Adalet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu faaliyetlerin her birinin cezasının en az 30 gün ile en fazla 1 yıl hapis olduğu belirtilmişti.

"BIDEN REJİMİNİ DEVİRİYORUZ"

Son suçlamaların ardından 67 yaşındaki Bannon, ABD Federal Soruşturma Bürosu'na (FBI) teslim oldu. FBI'ın Washington DC'deki saha ofisine gelen Bannon, binaya girmeden önce sosyal medya üzerinden canlı yayında destekçilerine seslenerek, "Kimsenin her gün yaptığımız şeylerden gözünü ayırmasını istemiyorum, Hispanikler ve Afrikalı Amerikalılar yanımıza geliyor. Biden rejimini deviriyoruz. Odaklanmanızı ve mesaja bağlı kalmanızı istiyorum" ifadelerini kullandı.



Anahtar Kelimeler: Trump' danışmanı Bannon ' teslim

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER