Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

TRUMP´IN TEHDİDİNDEN SONRA ABD´DEN İLK ADIM

ABD Senato Dış ilişkiler Komisyonu Türkiye´nin uluslararası kuruluşlardan kredi almasını kısıtlayan bir tasarıyı kabul etti.

TRUMP´IN TEHDİDİNDEN SONRA ABD´DEN İLK ADIM

ABD Başkanı Donald Trump, ev hapsine alınan ABD´li rahip Andrew Brunson´un serbest bırakılmaması durumunda Türkiye´ye yaptırım uygulanacağını söyledi. Twitter hesabından açıklama yapan Trump, "Amerika Birleşik Devletleri, büyük bir Hıristiyan, aile adamı ve harika bir insan olan Pastor Andrew Brunson´ı uzun süredir tutuklu yargılayan Türkiye´ye büyük yaptırımlar uygulayacak. Brunson büyük acı çekiyor. Bu masum inanç adamı hemen serbest bırakılmalı!" dedi.

ABD´DEN İLK HAMLE

Trump´ın tehdidinin ardından ABD Senato Dış ilişkiler Komisyonu Türkiye´nin uluslararası kuruluşlardan kredi almasını kısıtlayan bir tasarıyı kabul etti.

TASARI BRUNSON´LA İLGİLİYDİ

ABD´de Cumhuriyetçi ve Demokrat Partili altı senatör, "Türk hükümeti ABD vatandaşlarının haksız yere tutuklamaya son verene dek" Türkiye´nin uluslararası mali kuruluşlardan borç almasını kısıtlayan bir yasa tasarısı sunmuştu. Tasarı, ABD´li pastör Brunson´ın tutukluğunun sürmesi kararının ardından geçtiğimiz hafta sunulmuştu.

"Türkiye Uluslararası Mali Kurumlar Yasası" adı verilen tasarıda, Dünya Bankası ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası´nın ABD´li başkanlarına, insani amaçlar dışında Türkiye´ye gelecekte verilecek kredilere karşı çıkması direktifi veriliyor.



Anahtar Kelimeler: TRUMP TEHDİDİNDEN SONRA ADIM

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER