Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Trump´ın Irkçı Mesajları Tabanında Yankı Bulmuş: ?Geri Gönder!´

Trump mitingde Somali doğumlu Temsilciler Meclisi üyesi Omar´ı hedef aldı, kalabalık "Geri gönder" diye bağırdı. Kaynak: Trump´ın Irkçı Mesajları Tabanında Yankı Bulmuş: ?Geri Gönder!´

Trump´ın Irkçı Mesajları Tabanında Yankı Bulmuş: ?Geri Gönder!´

ABD Başkanı Donald Trump, Temsilciler Meclisi´ndeki dört demokrat üye için söylediği tepki çeken ´geri dönsünler´ sözlerinin ardından geri adım atmıyor. Trump, dün yaptığı bir mitingde Somali doğumlu Müslüman Temsilciler Meclisi üyesi Ilhan Omar´ı hedef aldı. Trump´ın Omar´a yönelik sözlerinin ardından kalabalık, ?Geri gönder? diye bağırdı.

Trump, pazar günü Temsilciler Meclisi´ndeki dört demokrat kadın hakkında, ?Ülkelerine dönmeliler ve oranın yozlaşmış sistemini düzeltmeliler? ifadelerini kullanan bir paylaşım yapmıştı. Trump´ın ifadelerine ?ırkçı´ yorumu yapan Temsilciler Meclisi üyeleri ABD Başkanı´nı kınamıştı.

Trump, dün gerçekleştirdiği mitingde ?Bu Temsilciler Meclisi üyeleri, militan sert solun güçlenmesine yardımcı oluyorlar. Söyleyecek hiç iyi bir şeyleri yok bu yüzden ben ´beğenmiyorlarsa gitmelerine izin verin´ diyorum. Ülkemizi sevmiyorlar hatta bazen ülkemizden nefret ediyorlar? ifadelerini kullandı. Kalabalık, ABD Başkanına ?Gitsinler? sesleriyle yanıt verdi.

"Geri dönsünler" tezahüratları yükseldi

Trump daha sonra, Somali doğumlu Müslüman Ilhan Omar´ı hedef alarak Omar´ın Yahudi karşıtı olduğunu ve El Kaide´yi savunduğunu söyledi. Kalabalığın ?Geri gönderin? tezahüratları arttıkça Trump, Omar´ın Yahudi karşıtı olduğunu vurguladı.

"Beni nefretinle öldürebilirsin..."

Omar, miting sonrası Twitter hesabı üzerinden Maya Angelou´nun bir şiirini paylaştı: ?Beni sözlerinle vurabilirsin. Beni gözlerinle kesebilirsin. Beni nefretinle öldürebilirsin. Fakat ben yine de hava gibi  yükselirim?

2020 seçimi için adaylığını koyan Demokratlar, Trump´ın mitingdeki sözlerini kınadı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER