Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Trump´ın güvenlik danışmanından Suriye´ye kimyasal silah uyarısı

Bolton, ABD´nin Suriye´den çekilmesi konusunda koordinasyon görüşmeleri yapmak üzere İsrail´e geldi

Trump´ın güvenlik danışmanından Suriye´ye kimyasal silah uyarısı

ABD Başkanı Donald Trump´ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Suriye rejimini, ABD´nin çekilmesini kimyasal silah kullanma fırsatı olarak görmemesi konusunda uyardı.

Bolton, ABD´nin Suriye´den çekilmesi konusunda koordinasyon görüşmeleri yapmak üzere İsrail´e geldi.

İsrail´in Yedioth Ahronoth gazetesinin haberine göre, Bolton Tel Aviv´deki Ben Gurion Havalimanı´nda yaptığı açıklamada, "ABD´nin Suriye rejiminin kimyasal silah kullanımına karşı tutumu değişmedi." ifadelerini kullandı.

Bolton açıklamasında Esad yönetiminin "çekilmeyi kimyasal silah kullanmak için bir fırsat olarak" görmemesi konusunda uyardı.

Trump´ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton´ın yarın İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu´yla görüşmesi bekleniyor.

Öte yandan İsrail Kamu Yayın Kuruluşu´na (KAN) göre, üst düzey bir yetkili ABD´nin Orta Doğu´da kalmaya devam edeceğini söyledi.

KAN´ın haberinde, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo´nun, bu hafta aralarında İsrail´in de bulunduğu 8 bölge ülkesine düzenleyeceği Orta Doğu ziyaretinde bu ortaklarını açıklayacağı kaydedildi.

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo, cuma günü yaptığı açıklamada, 8 Ocak´ta Ürdün´den başlayacak ve Kuveyt´te sona erecek Orta Doğu turuna çıkacağını belirtmişti.

ABD Başkanı Donald Trump, geçen ay yaptığı açıklamada, Suriye´den birliklerini geri çekmeye karar verdiğini duyurmuş, ABD´li bazı yetkililer de çekilmenin aylar alabileceğini söylemişti.

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER