Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

TRUMP´IN ABD SIRLARINI İFŞA ETTİĞİ İDDİASI

ABD Başkanı Trump´ın, Suriye´de SDG ismini kullanan YPG/PKK kampına saldırı girişiminde bulunan bir gruba ABD´nin düzenlediği hava saldırılarına ilişkin detayları ifşa ettiği iddia edildi.

TRUMP´IN ABD SIRLARINI İFŞA ETTİĞİ İDDİASI

ABD Başkanı Donald Trump´ın, şubat ayında Suriye´de Rus askerlerinin de öldürüldüğü ABD ordusunun düzenlediği saldırıya ilişkin gizli detayları New York´ta bir bağış etkinliğinde ifşa ettiği iddia edildi. 

Şubat ayında Deyrizor´da ABD askerlerinin de bulunduğu SDG ismini kullanan YPG/PKK kampına saldırı girişiminde bulunan bir gruba, ABD´nin düzenlediği hava saldırılarına ilişkin detaylar gizli tutuluyor.

Ancak Trump Zafer Komitesi adlı Trump destekçisi bir kuruluşun geçen hafta düzenlediği bir bağış etkinliğinde konuşan Trump´ın saldırıya katılan bir F-18 tipi savaş uçağı pilotunun performansını överken, saldırının detaylarını ifşa ettiği ortaya çıktı.

İddiaya ilişkin detaylar

Amerikan medyasına konuşan ve etkinlikte bulunan bir kişi, Trump´ın ?hava saldırısının 10 dakika sürdüğü ve bu süre içerisinde 100 ile 300 arasında Rus´un öldürüldüğünü? söylediğini iddia etti.

Geçen hafta New York Times gazetesi ABD askerleri ile Esed rejimi yanlısı grup arasındaki çatışmaların dört saat sürdüğünü ve 300´e yakın rejim yanlısı milisin öldürüldüğünü iddia etmişti. Saldırının detayları gizli olduğu için Amerikan yönetimi konuyla ilgili açıklama yapmayı reddetmişti.

Trump´ın, New York Lotte Palace´da düzenlenen etkinlikte ayrıca ABD´nin Tel Aviv Büyükelçiliğinin Kudüs´e taşınmasına da değindiğini ve eski başkanların ?krallar ve kraliçelerin lobi çabaları arasında kendilerinde elçiliği taşıma gücü bulamadığını? ancak kendisinin bunu başardığını anlattığı iddia edildi.

Trump´ın, tüm dünya liderlerinin Kudüs kararından vazgeçmesi için kendisini aradığını ancak fikrini değiştiremediklerini ifade ettiği öne sürüldü.

Yaklaşık 5 milyon doların toplandığı etkinliğe 100 civarında Trump destekçisi iş adamının katıldığı belirtiliyor. 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER