Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Trump´ı internet mi bitirecek?

Halil KIŞLACIK - 26. 08. 2018 Pazar

Trump´ı internet mi bitirecek?

 26. 08. 2018 Pazar

ABD Başkanı Donald Trump ilginç bir kişilik. Emin olduğumuz bir şey var, o da dengesiz olduğu. Bu o kadar böyle ki, psikiyatri alanında çalışan 18 bin hekim ve uzman, Trump´ın ?narsist bir psikopat, paranoyak, gerçeklikten kopuk biri? olduğu yönünde ortak bir teşhis imzaladı.

Yaptıklarıyla da bu teşhisi sürekli doğruluyor; bir gün övgüler yağdırdığı eski danışmanına, iki gün sonra ?Deli, aşağılık, köpek? diyebiliyor.

Türkiye´ye yönelik saçma sapan tutumunu zaten hepimiz gördük, ahımız mı tuttu nedir, bir aydır başı beladan kurtulmuyor. 

Önce eski doktoru açıklama yaptı: Adaylığı dönemindeki sağlık raporunu ben hazırlamadım, Trump yazıp bana imzalattı.?

Sonra, eski danışmanı bir kitap yayınladı, karısının bile Trump´ı boşamak için uygun zamanı kolladığını yazdı.

Başını son belaya sokan, eski avukatı Michael Cohen. (Michael Cohen için ayrıca ?Fixer? tabiri kullanılıyor. Bu tabir, başı belaya giren insanları kurtarmayı iş edinmiş kişileri tanımlıyor.)

Bu avukat, geçtiğimiz hafta, Trump´ın vekaletini yürüttüğü dönemde işlediği iddia edilen bazı suçlarla ilgili itirafçı oldu.

Bu süreçte Cohen, Trump´ın seçim döneminde Ruslarla işbirliğine yaptığına ve Hillary Clinton´ın seçim kampanyasını sabote ettiğine dair bazı bilgileri savcılara sundu. 

İşin sonrası daha bir magazin kokuyor... İddialara göre adaylığı döneminde Trump; mesleği de ahlaksızlık olan iki kadınla yaşadığı ahlaksız ilişkileri örtmek üzere sus payı dağıtmış, bu paraları başkanlık kampanyası bağışlarından karşılamış. 

Amerikan yasalarına göre bu durum, başkanlıktan azledilmesine kadar gidecek bir süreci başlatmak için yeterli.

Eski avukatı Cohen, Ağustos´un 21´inde, 500 bin dolarlık yasal yükümlülüklerinin karşılanması halinde bu dağıtılan sus paylarıyla ilgili bütün bildiklerini resmi makamlarla paylaşacağını açıkladı. Ortalık hepten karıştı tabii. 

Şimdi Amerikalılar, aralarında para toplayarak Cohen´in konuşmasını sağlamaya çalışıyorlar. Gofundme adlı internet sitesinde açılan kampanyaya (https://www.gofundme.com/hqjupj-michael-cohen-truth-fund), 3 günde 155 bin dolar bağış yapıldı. Böyle giderse, 10 güne kalmadan gerekli meblağ toplanacak gibi görünüyor.

Trump buna karşılık, utanmadan, o paraları kendi cebinden ödediğini söylüyor. Rezillik diz boyu... Trump bu açıklamasıyla, yaptığının ?Bağışları illegal kullanma? değil de ?Kişisel itibarı koruma? olarak yorumlanabileceği ihtimaline oynuyor. 

Bu dengesiz adam, adaylığından itibaren Amerikan tarihine geçmeye aday bir kişilikti, başkan olduktan sonra yaptığı deliliklerle bunu başardı. Şimdi bu kampanya sayesinde Cohen konuşur ve Trump azledilirse, bir başka yönden daha tarihe geçmiş olacak; bir internet kampanyası sayesinde azledilen ilk devlet başkanı!

İnterneti kullanmayı bu kadar seven, Twitter´dan ülkelere bile ayar vermeye kalkan bir başkanın, yine internet üzerinden yürütülen bir kampanya ile azledilmesi ihtimali, ilahi adaleti bir kez daha hatırlatıyor.



Anahtar Kelimeler: Trump internet bitirecek

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER