Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Trump yenilgiyi kabul etti

CNN'in haberine göre GSA, Trump yönetiminin geçiş sürecini başlatmak için hazır olduğunu Biden'a bildirdi.

Trump yenilgiyi kabul etti

GSA’in Trump tarafından atanmış olan yöneticisi Emily Murphy’nin pazartesi günü Biden’a gönderdiği ve CNN’in ele geçirdiği mektup, ABD Başkanı Donald Trump’ın yenilgisini kabul eden ilk adım.

Trump ise attığı tweetinde Emily Murphy’nin ve ailesinin tehdit edildiğini, artık bunun gerçekleşmesini istemediğini kaleme aldı.

Trump ayrıca mücadelesine devam edeceğini; ancak ülkenin çıkarı için Murphy’nin ekibine ve kendi ekibine izlenmesi gereken protokollerin hayata geçirilmesi talimatını verdiğini aktardı.

Emily Murphy ise yazdığı mektubunda, kararının zamanlaması açısından Beyaz Saray’dan hiçbir baskı görmediğini belirtti.

Diğer yandan ailesinin, çalışanlarının, hatta evcil hayvanlarının bile online ortamlarda, telefon ve mektupla tehdit edildiğini aktararak ‘zamanından önce karar almaya zorlandığını’ ifade etti.

Biden’ın ekibi ise mektubu memnuniyetle karşıladı.

Biden cephesinden yapılan açıklamada, bu kararın koronavirüsle mücadele ve ekonominin düzeltilmesi için atılması gereken bir adım olduğu belirtildi.

Biden’ın ekibine 6,3 milyon dolar aktarıldı

Mektupta aynı zamanda geçiş süreci için Biden’ın ekibine 6,3 milyon dolar fonun aktarılacağı ifade edildi.

Biden’ın ekibi ise GSA’in mektubunu beklemeden çalışmalarına başlamış, Pazartesi günü kabinesinin ilk üyelerini açıklamıştı.

Diğer yandan kimi basın kuruluşlarında yer alan haberlere göre, en acil olarak koronavirüs aşısının dağıtımına ilişkin verilere ihtiyaçları olduğunu belirtmişlerdi.

Mektubun yayımlanmasından önce, Pazartesi günü Michigan eyaleti Biden’ın kazandığını resmi olarak duyurdu.

Trump’ın bazı eyaletlerde açtığı davalar reddedilirken, geçen hafta oyları tekrar sayan Georgia eyaleti Biden’ın kazandığını Cuma günü resmileştirmişti. Pennsylvania da sonuçları onaylamaya çok yaklaştı.



Anahtar Kelimeler: Trump yenilgiyi kabul

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER