Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

TRUMP VE RUHANİ GÖRÜŞMESİ NEDEN GERÇEKLEŞMEDİ?

ABD Başkanı Donald Trump ile İran Cumhurbaşkanı Ruhani arasında yapılması planlanan telefon görüşmesinin Ruhani'nin reddetmesi üzerine gerçekleşmediği bildirildi

TRUMP VE RUHANİ GÖRÜŞMESİ NEDEN GERÇEKLEŞMEDİ?

New York Times'ın haberine göre ABD Başkanı Donald Trump ile 'Birleşmiş Milletler Genel Kurul Toplantısı'na katılmak üzere Amerika'ya giden İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani arasında Fransa'nın aracılığıyla gerçekleşeceği belirtilen telefon görüşmesine dair dikkat çeken bir durum ortaya çıktı.

Fransa'nın arabuluculuğuyla yapılması planlanan telefon diplomasisinin, Ruhani'nin reddetmesiyle sonuçsuz kaldığı belirtildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İran heyetini otelde ziyaret ettiği ve Trump ile telefon görüşmesi teklifini İran heyetine ilettiği belirtildi.

Haberde, Trump'un telefon hattının diğer ucunda beklediği belirtilirken, Ruhani'nin odasından dışarı dahi çıkmadığı aktarıldı.

Ayrıca haberde, Ruhani'nin, iki lider arasındaki olası bir telefon görüşmesi sonrasında İran iç siyasetinde kendisine yönelik tepkilerden çekindiği vurgulandı.

TRUMP DIŞ POLİTİKADA BAŞARI HİKAYESİ ARIYOR

Haberde Washington merkezli siyasi risk danışmanlığı firması Avrasya Grubu Başkanı Cliff Kupchan ise planlandığı halde gerçekleşmeyen Trump ve Ruhani görüşmesine ilişkin "Trump, dış politikada başarı hikayesi arıyor ama bulamıyor. Özellikle BM Genel Kurul haftasında Ukrayna ve Biden haberlerini dramatik bir şekilde Ruhani ile görüşme haberlerine çevirmek istedi" değerlendirmesinde bulundu.

Uluslararası Kriz Grubu'nda İran Program Direktörü Ali Vaez de, iç siyasi bedelinden dolayı Ruhani'nin Trump ile görüşme riskini göze alamayacağına işaret etti.

Avez, Ruhani'nin yaptırımlar konusunda bir başarının ortaya çıkacağını bilmediği sürece risk almayacağını söyledi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER