Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

TRUMP: ÜLKEMİZ DAHA ÖNCE HİÇ OLMADIĞI KADAR TEHLİKEDE

ABD Başkanı Donald Trump, temyiz soruşturmasına neden olan Ukrayna krizinin ardından Demokratları eleştirerek, "Ülkemiz daha önce hiç olmadığı kadar tehlikede. Hepsi çok basit, beni durdurmaya çalışıyorlar çünkü sizin için savaşıyorum...

TRUMP: ÜLKEMİZ DAHA ÖNCE HİÇ OLMADIĞI KADAR TEHLİKEDE

Trump, Twitter hesabından paylaştığı videoda, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinin ardından azil soruşturması başlatan Demokratların kontrolündeki Temsilciler Meclisine sert eleştiriler yöneltti. 

Donald Trump, ''Demokratlar, silahlarınızı, sağlık hizmetlerinizi, oylarınızı, özgürlüğünüzü, yargıçlarınızı ve her şeyi almak istiyorlar. Bunun olmasına asla izin veremeyiz çünkü ülkemiz daha önce hiç olmadığı kadar tehlikede. Hepsi çok basit, beni durdurmaya çalışıyorlar çünkü sizin için savaşıyorum ve bunun olmasına asla izin vermeyeceğim.'' mesajını paylaştı. 

 

Trump, azledilme girişimi için 'cadı avı' dedi: Benim kadar kötü muamele gören bir başkan olmadı

Trump, başka bir Twitter paylaşımında ise ''Ülke tarihindeki en büyük ekonomiyi yaratan, ordumuzu şimdiye kadarki en güçlü ordu haline getiren, vergileri rekor düzeyde azaltan bir başkanı nasıl azledebilirsiniz?'' ifadelerini kullandı.

TRUMP'A AZİL SORUŞTURMASI

ABD Başkanı Donald Trump

© REUTERS / JONATHAN ERNST

Trump, azledilme girişimi için 'cadı avı' dedi: Benim kadar kötü muamele gören bir başkan olmadı

Wall Street Journal gazetesi, Trump'ın Zelenskiy ile temmuzda yaptığı telefon görüşmesinde Demokrat başkan aday adayı Joe Biden'ın oğlunun Ukrayna'daki faaliyetleri hakkında soruşturma yürütülmesini istediğini öne sürmüştü.

Trump, söz konusu iddialar üzerine Zelenskiy ile yaptığı görüşmenin tamamen usullere uygun olduğunu savunmuş, Beyaz Saray ise görüşmenin dökümünü yayımlamıştı.

ABD basını, Trump'ın Ukrayna liderine ancak Biden ve ailesini soruşturması durumunda yardım edeceğini söylediğini yazmış, Demokratlar bu iddianın ortaya çıkması üzerine azil soruşturması başlatmıştı. Trump ise telefon görüşmesinden önce Ukrayna'ya 400 milyon dolarlık yardımların askıya alındığını söylemişti.

Trump'ın Ukrayna Özel Temsilcisi Kurt Volker da azil soruşturmasına neden olan Ukrayna krizi nedeniyle istifa etmişti.

Demokratların başlattığı azil süreci için ‘cadı avı’ diyen ABD Başkanı Donald Trump, “Benim kadar kötü muamele gören bir başkan olmadı” ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, azledilmesi yönünde Demokratlar tarafından resmen başlatılan süreç hakkında bir açıklama daha yaptı.

 

Twitter hesabından bir açıklama yapan Trump, “Ülkemizin tarihinde benim kadar kötü muamele gören bir başkan olmadı. Demokratlar nefret ve korkudan donakalmışlar. Hiçbir şeyi beceremiyorlar. Başka bir başkanın bunu yaşamasına izin verilmemeli. Cadı avı!” ifadelerini kullandı.

Demokrat Parti üyesi ve ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, dün Donald Trump'ın azledilme sürecinin başlatılması için ilk resmi girişimi yaptıklarını açıklamıştı.

 

Joe Biden, Demokrat Parti'nin Iowa önseçimleri kampanyası sırasında mangal yaparken

© REUTERS / ELİJAH NOUVELAGE

Trump, rakibi Biden hakkında Ukrayna lideriyle konuştuğunu kabul etti: Orada soruşturulmamış bir yolsuzluğa karıştı

Trump’ın ilk tepkisi ise Birleşmiş Milletler (BM) 74. Genel Kurul Görüşmeleri'nin başladığını hatırlatmak olmuş ve “Bugün BM'de önemli bir gün, çok iş ve başarı var ve Demokratlar kasten daha çok son dakika vererek, bunu batırmak ve alçaltmak istiyorlar. Cadı avı çöplüğü. Ülkemiz için ne kötü” demişti.

NEYLE SUÇLANIYOR?

Azlin gerekçesi olarak Trump'ın Ukrayna hükümetinden siyasi yardım talep ettiği iddiaları gösteriliyor.

Trump, 2020'de gerçekleşecek başkanlık seçiminde karşısına çıkma ihtimali bulunan Demokrat ve Eski ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'a karşı Ukrayna hükümetinden destek istemekle suçlanıyor.

Biden'ı Ukrayna ile görüştüğünü kabul eden Trump, bunu yasalara aykırı bir şekilde yapmadığını savunuyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER