Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Trump üç yılda 15 binden fazla yanlış ifade kullandı

ABD Başkanı Donald Trump, üç yıl içinde 15 binden fazla 'yanlış ya da yanıltıcı' ifade kullandı. Washington Post'un araştırmasına göre Trump, 2019 yılında günde yaklaşık 22 'yanlış veya yanıltıcı' ifade kullanmakta sakınca görmedi.

Trump üç yılda 15 binden fazla yanlış ifade kullandı

ABD Başkanı Donald Trump’ın, görevinin ilk üç yılında 15 binden fazla ‘yanlış ya da yanıltıcı’ ifade kullandığı iddia edildi. Washington Post gazetesinin haberine göre, Donald Trump’ın bu eğilimi göreve geldiği 20 Ocak 2017’den bu yana her yıl artış gösterdi. Trump, 2017 yılında bin 999, 2018’de 5 bin 689, 2019 yılında ise 8 bin 155 ‘yanlış ya da yanıltıcı’ ifade kullandı.

Verilere göre Trump, 2017 yılında günde altı, 2018’de yaklaşık 16, 2019 yılında günde 22 yanlış veya yanıltıcı ifade kullandı. Son olarak Amerikan Çiftlik Bürosu Federasyonun yıllık konferasında yaptığı konuşmada 20 iddiada bulunan Trump, buradaki konuşmada, Japonya ve Kanada ile yapılan ticaret anlaşmalarını da yanlış aktardı. Trump’ın sadece Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde, rakibi Joe Biden ve ailesini soruşturması karşılığında ABD’nin ülkesine askeri yardımı serbest bırakacağını söylemesiyle ilgili soruşturmaya ilişkin yaklaşık bin ‘yanlış ya da yanıltıcı’ iddiada bulundu.

Her beş iddiasından biri ülke ekonomisine, yaklaşık altı iddiasından biri de göçmenlerle alakalı olan Trump, 242 kez de ABD ve Meksika arasındaki sınır duvarının yapıldığını dile getirdi. Trump, ifadelerinde 184 defa ABD tarihinin en büyük vergi indirimi yasasını çıkardığını öne sürerken, bu ABD tarihindeki en büyük sekizinci vergi indirimi olmuştu.

Trump, konuşmalarında 176 kez ABD’nin ticaret açık nedeniyle mali kayba uğradığını dillendirmesine karşın ülkelerin ticaret açığıyla mali kayba uğramadığı biliniyor. Yaptığı sık tekrar ve kolaylıkla çürütülecek ‘iddialarla’ azil soruşturmasını bertaraf edebileceğine inanan Trump, iddialarının yaklaşık yüzde 20’sini Twitter üzerinden yaptı.

Kaynak: gazeteduvar.com.tr



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER