Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Trump Türkiye'ye uygulanacak yaptırımları açıkladı: 100 milyar dolarlık ticaret hacmi görüşmeleri durdurulacak, çelikteki tarife yüzde 50 artacak

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'de yürütülen operasyon dolayısıyla ABD'nin Türkiye'ye uygulayacağı yaptırımları açıkladı

Trump Türkiye

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'de yürütülen Barış Pınarı Harekatı dolayısıyla ABD'nin Türkiye'ye uygulayacağı yaptırımları açıkladı.

DAHA FAZLA OKU

"Yakında Türkiye'ye yönelik yaptırımlara izin veren bir Başkanlık Kararnamesi'ni çıkaracağım" diyen Trump, Twitter hesabından yaptırım içeriğini paylaştı.

Türkiye'nin Kuzeydoğu Suriye'deki Eylemlerine Dair Açıklama" başlığıyla yayınlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Yakında Türkiye hükümetinin mevcut ve eski yetkilileriyle Türkiye'nin kuzeydoğu Suriye'deki istikrarsızlaştırıcı faaliyetlerine destek veren kişilere dair bir başkanlık kararnamesi imzalayacağım

Çelik için gümrük vergisi mayıs ayından önceki gibi yüzde 50'ye çıkarılacak. ABD Ticaret Bakanlığı, Türkiye ile yürüttüğü 100 milyar dolarlık ticaret anlaşması müzakerelerini derhal durdurulacak. Türkiye'nin askeri taarruzu sivillerin hayatını ve bölge barışı, güvenliği ve istikrarını tehdit ediyor.

Donald J. Trump@realDonaldTrump

Statement from President Donald J. Trump Regarding Turkey’s Actions in Northeast Syria

Resmi Twitter'da görüntüle

22,5 B

22:55 - 14 Eki 2019

Twitter Reklamları'na ilişkin bilgiler ve gizlilik

20,2 B kişi bunun hakkında konuşuyor

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çok net ilettim: Türkiye'nin harekatı insani krize ve olası savaş suçlarına zemin hazırlıyor. Türkiye etnik ve dini azınlıklar dahil olmak üzere, sivillerin güvenliğini güvence altına almalı. Şu an ve belki gelecekte de bölgedeki IŞİD teröristlerinin devam eden tutukluluklarından sorumlu olmalı. Ne yazık ki Türkiye işgalinin insani etkilerini azaltıyormuş gibi görünmüyor.
 

İmzalayacağı başkanlık kararnamesinin ciddi insan hakları ihlalleri yapan, ateşkesleri engelleyen, yerinden edilen insanların evine dönmesine izin vermeyen, mültecileri zorla evine gönderen veya Suriye'de huzur, güvenlik ve istikrarı tehdit eden herkese çok güçlü ek yaptırımlar getireceğini söyleyen Trump, göreve başladıktan sonra IŞİD’i tamamen yendiklerini ve Türkiye’nun bu kazanımları tehlikeye atmaması gerektiğini ifade etti.

Sivillerin rastgele hedef alınması, sivil altyapıya hasar verilmesi ve dini, etnik azınlıkların hedef alınmasının kabul edilemeyeceğini söyleyen Trump, bölgeye dönecek sığınmacıların bunu gönüllü yapması gerektiğini, dönüşün onurlu ve güvenli bir şekilde halledilmesinin şart olduğunu söyledi.

Trump açıklamasına şöyle devam etti:

Daha önce de söylediğim gibi, Suriye'nin kuzeydoğusunda kalan tüm ABD askerlerini çekiyorum. ABD IŞİD'in fiziki halifeliğini yenilgiye uğrattı. Suriye'den ayrılacak olan ABD askerleri durumu takip etmek üzere ve 2014'te yaşananların ve göz ardı edilen IŞİD tehdidinin Irak ve Suriye'yi kırıp geçirdiği dönemin tekrarlanmaması için bölgede yeniden konuşlandırılacak. Az sayıda ABD askeri, IŞİD'in kalıntılarını dağıtmaya devam etmek üzere, güney Suriye'deki At Tanf üssünde kalacak.

ABD, Suriye'deki korkunç eylemleri kolaylaştıran ve finanse edenlere yönelik olarak ekonomik yaptırımları agresif bir şekilde kullanmaya devam edecek. Türk liderler bu tehlikeli ve yıkıcı yola devam ederse, Türkiye'nin ekonomisini hızlıca yok etmeye tamamen hazırım.
 

 

Independent Türkçe



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER