Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Trump kendi Twitter’ini açtı: TRUTH Social

Trump’ın kurduğu TRUTH Social uygulamasında paylaşılan içeriklerin adı TRUTH, yani gerçekler olacak. TRUTH Social’da “gerçeği paylaşmak” ifadesi Twitter’da “tweet atmak” ifadesine denk geliyor.

Trump kendi Twitter’ini açtı: TRUTH Social

serbestiyet.com yazarı Yunus Emre Erdölen'in "konuya dair" haberi...

ABD eski başkanı Donald J. Trump, dün (20 Ekim) yeni bir medya şirketi ve Twitter, Facebook gibi platformlara alternatif olarak yeni bir sosyal medya platformu kurduğunu açıkladı. İki şirketin birleşmesiyle açılan yeni şirketin adı Trump Medya ve Teknoloji. Şirketin ilk projesi TRUTH Social adındaki bir sosyal medya platformu.

TRUTH Social, Kasım 2021’de belirli sayıda kullanıcıya açılacak olan ve şu anda Apple Store’da ön sipariş için yüklenebilecek bir uygulama. Twitter’a oldukça benzeyen TRUTH Social, Twitter’in aksine Trump ve destekçilerinin çeşitli nedenlerle engellenemeyeceği, kullanıcılara müdahalenin daha az olacağı bir platform olarak tasarlanmış. TRUTH Social uygulaması bütün kullanıcılara kapısını 2022 yılının ilk aylarında açacak. Kurulan medya şirketinin aynı zamanda başkanı olan Trump yeni medya şirketinin ve sosyal medya uygulamasının “sahte haber yapan” liberal medyaya alternatif olacağını belirtiyor ve özellikle seçmenleriyle arasındaki bağı kuvvetlendireceğini düşünüyor.

Trump’ın kurduğu TRUTH Social uygulamasında paylaşılan içeriklerin adı TRUTH, yani gerçekler olacak. TRUTH Social’da “gerçeği paylaşmak” ifadesi Twitter’da “tweet atmak” ifadesine denk geliyor. Trump ve ekibi özellikle diğer sosyal medya platformları ve medya kuruluşlarının haberlerinin inandırıcılığı hakkında şüphe yaratmak amacıyla kendi içeriklerini bu şekilde adlandırma yolunu uzun bir süredir tercih ediyor.

TRUTH Social medya uygulamasının 2022’nin ilk aylarında, yani Temsilciler Meclisi’nin tamamının ve Senato’nun 1/3’ünün seçileceği 2022 ara seçimlerinden önce halkın kullanımına açılacak olması, Trump’ın seçim propagandası için bu uygulamadan faydalanma hevesine işaret ediyor. Uygulama kapılarını herkese açınca kaydolanların çoğunluğunu Trump destekçileri oluşturacak, onlar da içerik kısıtlamalarının olmaması nedeniyle çok aktif bir şekilde içerik üretip daha organize bir şekilde önseçim ve seçim süreçlerinde Trump’ın işaret edeceği doğrultuda hareket edecekler. Uygulamaya kayıt olmayan Cumhuriyetçi siyasetçiler ise Trump’ın eleştirisinin hedefi olacak ve özellikle Trump’çı tabanın tepkisine maruz kalabilecek. Bu nedenle uygulamanın herkesin erişimine açılmasından sonra Trump’çıların ve önemli sayıda Cumhuriyetçinin Twitter’dan TRUTH Social’a göçüne tanık olma ihtimali oldukça yüksek.

Trump’ın sosyal medyada yeniden aktif olması, geri dönüş sürecinde ona önemli faydalar sağlayabilir. Trump’ın yeni medya şirketinin sosyal medya uygulaması dışında bir televizyon veya radyo projesi olup olmadığı bilinmiyor.  



Anahtar Kelimeler: Trump kendi Twitter’ : TRUTH Social

Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER