Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

TRUMP İLE FOTOĞRAF ÇEKTİRMEK GÜÇLÜ KILMIYOR

Milli Gazete'den Abdülkadir ÖZKAN'IN "KONUYA DAİR" ANALİZİ...

TRUMP İLE FOTOĞRAF ÇEKTİRMEK GÜÇLÜ KILMIYOR

Artık bölgemizde ABD ve müttefiklerinin ne işi olduğunun sorgulanması gerekiyor. Yoksa bir takım geçmişi olmayan, yerden bitme, bir başka ifadeyle sömürgecilerin ortaya çıkardığı devletçikler ABD’ye güvenerek varlıklarını koruyamayacaklarını görmek durumundadırlar. Kısacası, buralar bizim, geleceğini de biz belirleriz noktasına gelmek gerekiyor. Çünkü ABD’ne akıtılan yüz milyarca dolar bir işe yaramıyor. Bunun da ötesinde Trump göreve başlar başlamaz ilk ziyaretini İsrail’e ardından da Suudi Arabistan’a yapmış olmasının kendilerine bir güç katmadığını görmeleri için başlarına daha nelerin gelmesini beklediklerini insan merak ediyor.

Trump’ın ziyareti sırsında Suudi Arabistan ile ABD arasında 280 milyar dolarlık silah anlaşması yapıldığı açıklanmıştı. Bu açıklamanın ardından bu köşede Suudi Arabistan’ın bu 280 milyar dolarlık silahı ne yapacağını, kime karşı kullanacağını sormuş ve eklemiştim, “Suudi Arabistan almayacağı silahların parasını ABD’nin krallıklarını koruması karşılığı mı ödediler?” Öyle ya eğer verilecek olan 280 milyar dolar rüşvet ya da kendilerini koruma karşılığı bir bedel değilse böyle bir anlaşmanın imzalanmasının ve cam küre etrafında poz verilerek fotoğraf çektirilmesinin izahı mümkün olmaz. Daha doğru dürüst eğitimli bir orduya bile sahip olmayan Suudi Arabistan’ın bu boyutta bir silah alımı anlaşması yapması üzerinde o zaman fazlaca durulmadı. Ancak gelinen noktada Suudi Arabistan’ın sadece 2018 yılında 67 milyar dolarlık silah aldığı belirtilirken Husiler’in attığı SİHA’ların ARAMCO tesislerini bombalamasını engelleyememiş olması insanın aklına bunca paranın ABD’ye alınan silahların karşılığı değil rüşvet olarak verildiğini getiriyor. Eğer böyle ise belli ki verilen rüşvette kendilerini korumaya yetmemiş.

Hâlbuki bunca rüşvet karşılığı korunmalarını beklemek yerine bölgedeki ülkeler İslam kimliği altında bir araya gelmiş olsalar çok daha caydırıcı olurlar. Bunun da ötesinde aralarındaki sorunları karşılıklı görüşerek, sahip olunan para sebebiyle bir gurur ve kibre kapılmadan masaya oturabilseler sanıyorum bunca rüşveti 10 binlerce kilometre uzaktaki bir devlete vermekten kurtulunur. Müslümanlara ait yeraltı zenginlikleri öncelikli olarak bölge insanına akıtılabildiği takdirde hem bölge huzura kavuşur, hem de bölge insanı bir takım zalimlerin kendilerini korumasını bekleme zulmünden kurtulur.

Bu noktada tek başına olayı Suudilerin aldıklar ya da parasını ödedikleri halde alamadıkları silahlara bağlamak yeterli olmaz. Öncelikli olarak Yemen’de yıllardan beri devam eden iç çatışmaların Yemen halkını ne hale getirdiğini düşünmek durumundayız. Bunun ötesinde Afganistan, Irak, Suriye başta olmak üzere İslam ülkelerinin başına bela edilen terör örgütlerinin arkasında kimlerin olduğu düşünüldüğünde sömürgecilerin Müslümanları birbirlerine düşürmek için bir takım maşalar kullandıkları açıkça görülür.

Bu konuda dün bir gazetemizde yer alan bir habere dikkat çekmek yeterli olacaktır. Gazetede, “ABD, Suriye’deki ikiyüzlü politikasını sürdürüyor” başlığı altında verilen haberin altında yer alan iki fotoğrafın birinde ABD askerlerinin bizim askerlerimizle, ikincisinde ise YPG/PKK teröristleri ile yan yana devriyeye çıktıkları görülüyordu. Benzer fotoğraflar daha önce de medyaya yansımış, ABD askerlerinin teröristlerle fotoğrafları yayınlanmıştı. Belli ki ABD’nin Suriye ile ilgili beklentisi bizden çok farklı. Biz terörden temizlenmiş bir bölge isterken ABD terör örgütlerini kalıcı hale getirmenin peşinde. Belki de ülkemizi PKK ile masaya oturması için zorluyor. Görülen o ki, bölgemizde hangi devlet olursa olsun ABD ile birlikte hareket etmekten sadece bölge insanı zarar görüyor, görecektir.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz