Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

TRUMP: ABD SURİYE’DE İNFAZLARLA BAĞLANTILI İKİ IŞİD MİLİTANINI GÖZETİME ALDI

IŞİD'liler, ABD gözetiminde tutuluyor

TRUMP: ABD SURİYE’DE İNFAZLARLA BAĞLANTILI İKİ IŞİD MİLİTANINI GÖZETİME ALDI

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin yürüttüğü Barış Pınarı Harekâtı'nın ikinci gününde Suriye’nin kuzeyinde Kürt güçlerinin veya Ankara'nın kontrolü kaybetmesi olasılığına karşı iki IŞİD militanını ABD gözetimine aldıklarını açıkladı.

Trump, sosyal medyadan paylaştığı mesajında şu ifadeleri kullandı:

Türkiye'nin ya da Kürtlerin kontrolü kaybetmesi olasılığına karşın ABD, Beetles olarak bilinen ve Suriye'de baş keserek infaz etmelerle bağlantılı iki IŞİD militanını gözetimine aldı ve ülkeden çıkartarak ABD tarafından kontrol edilen güvenli bir bölgeye getirdi. Onlar kötünün de kötüsü.

Donald J. Trump@realDonaldTrump

In case the Kurds or Turkey lose control, the United States has already taken the 2 ISIS militants tied to beheadings in Syria, known as the Beetles, out of that country and into a secure location controlled by the U.S. They are the worst of the worst!

25 B

07:16 - 10 Eki 2019

Reuters'a konuşan ABD'li yetkili, iki IŞİD militanının güvenli bir yerde tutulduğunu söyledi ancak başka ayrıntı vermedi.

Başka bir ABD'li yetkili de Suriye’den çıkarılan IŞİD üyelerinin “The Beatles” takma adlı İngiliz IŞİD savaşçılarından oluşan gruba mensup olduklarını belirtti.

Bu gruba mensup IŞİD'liler, örgütün rehin aldığı Batı ülkelerinin vatandaşlarının öldürüldüğü propaganda videolarında yer almıştı.

ABD basını, IŞİD'lilerin ABD’li gazeteci James Foley’nin 2014 yılında başını keserek infaz eden ve esir tutulan diğer ABD vatandaşlarını da öldürdüğüne inanılan İnigltere vatandaşları El Shafee Elsheikh ve Alexanda Kotey olduğunu yazdı.

Washington Post gazetesi Beetles lakaplı militanların Irak'taki ABD üssüne götürüldüğünü, ikisinin de ABD’de yargılanmak istediğini ifade etti.

 

Kaynak: Ajanslar



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER