Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Trump resmen açıkladı: Türkiye´nin İran muafiyeti son buluyor

ABD, Türkiye dahil sekiz ülkeye İran yaptırımları konusunda tanınan muafiyete son vereceğini açıkladı. Bu karar, Türkiye´nin İran´dan petrol almaya devam etmesi halinde Amerikan yaptırımlarına maruz kalacağı anlamına geliyor.

Trump resmen açıkladı: Türkiye´nin İran muafiyeti son buluyor

ABD Başkanı Donald Trump, İran´a yönelik yaptırımlarda Türkiye dahil sekiz ülkeye tanınan muafiyetin uzatılmayacağını resmen ilan etti. Beyaz Saray´dan yapılan açıklamada, bu ülkelere tanınan muafiyetin süresinin dolduğu mayıs ayından sonra uzatılmayacağı belirtildi.

SUUDİ ARABİSTAN VE BAE DEVREYE GİRECEK

Beyaz Saray açıklamasında ?bu kararla İran´ın petrol ihracatının sıfırlanmasının ve İran rejiminin ana gelir kaynağından mahrum bırakılmasının´ amaçlandığı belirtildi. Beyaz Saray, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri´nin, küresel petrol talebini karşılamak için devreye girmeyi kabul ettiğini de duyurdu.

İran üzerindeki baskıyı artırmaya kararlı olan Trump, selefi Barack Obama´nın Tahran´la yaptığı tarihi nükleer anlaşmadan çekilmiş, nisan başında da İran Devrim Muhafızları´nı ?yabancı terör örgütü´ listesine almıştı. ABD bu kararla ilk kez, bir başka ülkenin silahlı kuvvetlerinin bir unsurunu ?terör örgütü´ olarak nitelemişti.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER