Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

TRUMP, MCMASTER´IN GÖREVİNE SON VERDİ

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Korgeneral Herbert Raymond McMaster´ın görevine son verdi.

TRUMP, MCMASTER´IN GÖREVİNE SON VERDİ

Beyaz Saray´dan yapılan açıklamada, Trump ile karşılıklı olarak anlaşan McMaster´ın görevinden istifa edeceği belirtildi.

Trump´ın, rahat bir geçiş dönemi olması için McMaster´dan gelecek ayın ortasına kadar görevine devam etmesini istediği aktarılan açıklamada, Korgeneral McMaster´ın da bunu kabul ettiği bilgisine yer verildi.

Açıklamada, McMaster´ın görevinden ayrılmasının ardından yerine ABD´nin eski Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi John Bolton´ın getirileceği ifade edildi.

Ülkesine hizmetlerinden dolayı McMaster´a teşekkür eden Trump, onun başarılarından dolayı ABD´nin ekonomik ve askeri üstünlüğünü koruduğunu kaydetti.

McMaster ise açıklamada, 34 yıllık hizmetinin ardından bu yaz ABD Ordusundan emekli olacağını duyurdu.

ABD basınında McMaster´ın görevinden alınacağına dair çıkan haberlere rağmen Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, geçen hafta Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Herbert Raymond McMaster´ın gönderileceği iddialarını yalanlamıştı. 

Başkanlık koltuğuna 20 Ocak 2017´de oturan Trump´ın ilk Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, Rusya soruşturmasıyla ilgili olarak "yalan söylediği" gerekçesiyle 13 Şubat 2017´de görevinden istifa etmiş, yerine Korgeneral McMaster getirilmişti.

McMaster´ın yerine atanacak Bolton ise 2005-2006 döneminde ABD´nin BM Daimi Temsilcisi olarak görev yapmıştı.

ABD basınında, 9 Nisan´da görevi devralması beklenen John Bolton´ın dış politika konularını görüşmek için Trump ile sıkça buluştuğu belirtiliyor. İkilinin dün Beyaz Saray´da özel bir görüşme gerçekleştirdiği de ifade ediliyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER