Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Trump: DEAŞ´ın elindeki toprakların yüzde yüzünü geri aldık

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile Vietnam´da yaptığı zirvenin dönüşünde Alaska´da mola veren ve buradaki Elmendorf Hava Kuvvetleri Üssü´nde konuşlu Amerikan askerlerine hitap eden Trump, Suriye konusunda açıklamalarda bulundu.

Trump: DEAŞ´ın elindeki toprakların yüzde yüzünü geri aldık

İlk olarak geçen aralık ayında DEAŞ´ı yendiklerini ve artık Amerikan askerlerinin ülkelerine geri döneceğini duyuran Trump, Suriye´de DEAŞ´a karşı ciddi bir başarı kazandıklarını savundu.

Trump, "Hep Suriye´deki (DEAŞ´ın) hilafeti konusunda yüzde 90, 92 diye duyuyordunuz. Artık hepsine sahibiz. DEAŞ´ın elindeki toprakların yüzde 100´ünü geri aldık." ifadelerini kullandı.

Suriye´deki Amerikalı komutanlarla konuyu konuştuğunda "bir haftamız kaldı" şeklindeki ifadeleri duyduğunu ve kendisinin de "artık bunu bitirin" dediğini belirten Trump, mücadeleyi kazandıklarını dile getirdi.

ABD Başkanı Trump, 20 Aralık 2018´de, ABD askerlerinin Suriye´den çekilmesi konusunda, "Orada olmamızın tek nedeni DEAŞ´tı ve DEAŞ´ı yendik." açıklamasını yapmıştı. Daha sonra DEAŞ´ın elindeki toprakların yüzde 99´unu aldıklarını belirten Trump, son olarak 16 Şubat´taki açıklamasında "Suriye hakkında 24 saat içinde harika haberler vereceğim." ifadesini kullanmıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER