Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

TRUMP: AMERİKASIZ BİR SUUDİ ARABİSTAN´A NE OLUR ALLAH BİLİR!

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Trump, ?Kral Selman bin Abdülaziz´in trilyonlarca dolar parası var. Suudi Arabistan´ı seviyorum? dedi.

TRUMP: AMERİKASIZ BİR SUUDİ ARABİSTAN´A NE OLUR ALLAH BİLİR!

2016 tarihinde yapılan seçimlerde Amerika Birleşik Devletleri´nin devlet başkanı seçilen Donald Trump, ilk yurtdışı gezisini yaptığı Suudi Arabistan ile ilişkileri hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Virginia eyaletinde seçim mitingindeki konuşmasında, Kral Selman bin Abdülaziz´in trilyonlarca dolar parası olduğu belirterek, ?Amerika´sız bir Suudi Arabistan´a ne olur sadece Allah bilir? dedi.

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz ile yaptığı telefon görüşmesinde Kral´a, ?Suudi Arabistan´ın saldırıya uğrayacağını ama kendisinin uçaklarını korumaya gücünün yetmeyebileceğini? söylediğini aktardı.

"BİZİMLE GÜVENDESİNİZ"

Amerika Başkanı, "Kral Selman´a, ´Bizimle tam bir güvendesiniz. Ama yaptıklarımızın karşılığı olarak almamız gerekeni alamıyoruz´ dedim.? ifadelerini kullandı.

 

20 Mayıs 2017´de Ortadoğu´ya gerçekleştirdiği ziyareti sırasında Suudi Arabistan´la 110 milyar dolarlık silah anlaşması imzalayan ABD Başkanı Trump, ?Suudi Arabistan´ı seviyorum. Bu sabah telefon görüşmesinde Kral Selman´la uzun uzun konuştum.? dedi.

"YARDIMLARIN KARŞILIĞINI ÖDEYECEKLER"

Suudi Arabistan, Japonya ve Güney Kore gibi zengin ülkelere neden yardım ediyoruz diyen Trump, ?Karşılığını ödeyecekler. Burada sorun, bu ülkelerden kimsenin karşılık istememesi.? dedi.

Suudi Arabistan, ABD silahlarının en büyük pazarlarından biri durumunda. ABD Başkanı Donald Trump´ın 20 Mayıs 2017´de Ortadoğu´ya gerçekleştirdiği 9 günlük resmi ziyaretinde Kral Selman Trump´a Abdülaziz El Suud Madalyası takmıştı. ABD Başkanı Trump, Suud Kralı Selman ile kılıç dansı yapmayı da ihmal etmemişti. Trump´ın ziyareti sonrası Ortadoğu´da tansiyon bir an bile düşmedi.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER