Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Trudeau: İfade özgürlüğü ‘sınırsız değildir’

Kanada Başbakanı Justin Trudeau ifade özgürlüğünü savundu, ancak bunun 'sınırsız olmadığını' ve bazı gruplara 'keyfi ve gereksiz suçlara' neden olmaması gerektiğini belirtti.

Trudeau: İfade özgürlüğü ‘sınırsız değildir’

Kanada Başbakanı Justin Trudeau ifade özgürlüğünü savundu, ancak bunun "sınırsız olmadığını" ve bazı gruplara "keyfi ve gereksiz suçlara" neden olmaması gerektiğini belirtti.

Başbakan Trudeau, Fransız Charlie Hebdo dergisinin, Hz. Muhammed'in karikatürlerini yayınlama hakkıyla ilgili olarak dün yaptığı açıklamada şunları söyledi: "İfade özgürlüğünü her zaman savunacağız.Ancak ifade özgürlüğü sınırsız değildir ve başkalarına saygılı davranmak, toplumu ve dünyayı paylaştığımız kişilere zarar vermemeye çalışmak bizim görevimizdir.
Mesela insanlarla dolu bir sinemada çekim yapmak bizim hakkımız değil. Her zaman sınırlar vardır.”

Kanada Başbakanı Trudeau, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un konumundan uzakta durdu ve ifade özgürlüğünün "ihtiyatla" kullanılması çağrısında bulunarak, "Bizimki gibi çoğulcu, çeşitli ve saygılı bir toplumda, sözlerimizin ve eylemlerimizin başkaları, özellikle de hala büyük ölçüde ayrımcılığa maruz kalan topluluklar ve gruplar üzerindeki etkisinin farkında olmak bizim görevimizdir" dedi.

Trudeau, Fransa'daki "haksız" olarak nitelendirdiği "korkunç" saldırganlığın kınandığını vurguladı ve “Kanada bu eylemleri yürekten kınadı ve biz çok zor zamanlardan geçen Fransız dostlarımızın yanındayız" ifadesini kullandı.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau önceki gün yaptığı açıklamada da, Fransa'nın Nice kentinde kilisede gerçekleştirilen bıçaklı saldırıyla ilgili olarak, "Bu saldırıları gerçekleştiren suçlular, teröristler, soğukkanlı katiller İslam'ı temsil etmemektedir" demişti.

Fransa'nın Nice kentindeki Notre Dame Kilisesi'ndeki bıçaklı saldırıda 3 kişi yaşamını yitirmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Hazreti Muhammed'e hakaret içeren karikatürleri yayımlamaktan vazgeçmeyeceklerini söylemişti. Macron'un bu açıklamaları, İslam dünyasında tartışmalara ve protestolara yol açmış, Fransa'ya karşı boykot kampanyası başlatılmıştı.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER