Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

TRT payı kalktı, elektrik faturası nasıl olacak? Vergi Uzmanı açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yapılan kabine toplantısı sonrası elektrik faturalarından TRT payının kaldırılacağını açıkladı. Erdoğan'ın açıklaması sonrası faturaların nasıl olacağı merak edildi.

TRT payı kalktı, elektrik faturası nasıl olacak? Vergi Uzmanı açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, enerji fiyatlarındaki artışın tüketiciler üzerindeki mali yükünü hafifletmekti için elektrik faturalarındaki TRT payı ve enerji fonu kesintilerini kaldıracaklarını açıkladı. TRT payının kaldırılmasının elektrik faturalarına nasıl yansıyacağı merak edildi. Vergi Uzmanı, cevapladı.

Elektirik faturalarında yüzde 2 oranında TRT payı yüzde 0.7 oranında da enerji fonu kesintisi yer alıyor. TÜİK verilerine göre, elektrik ücretinin toplam TÜFE üzerinde yüzde 2.7 etkisi bulunuyor. 

Ekonomistlerin hesaplamalarına göre, bu kararla elektrik faturaları yaklaşık yüzde 3 düşecek.

Türkiye Avrupa'da elektriğe son 2 yılda en fazla zam yapan ülke konumunda. Türkiye'de 2 yılda elektriğe gelen zam oranı yüzde 47.4. Doğalgazda da durum değişmedi. Son iki yılda yüzde 42.3 zam yapıldı.

TRT PAYI KALKTI AMA YETMEZ

TRT payının kaldırılacağının duyurulmasının ardından Vergi Uzmanı Ozan Bingöl sosyal medyadan yaptığı paylaşımla TRT payının etkisini açıkladı.

Vergi Uzmanı Bingöl, "TRT payı kaldırıldı. Evet, ama yetmez. Sıra doğalgazdaki ÖTV’de, işsizlik maaşındaki damga vergisinde ve diğer adaletsiz vergi ve kesintilerde…

TRT’nin geçen yıl ilan ve reklam geliri toplam TRT Payı ve Bandrol gelirinin sadece %7,4’ü kadardı. Önümüzdeki yıl TRT Payı kalktığında bunun eksikliğini ya TRT tasarruf ederek kapatacak, ya çok çalışarak ilan reklam gelirini artıracak ya da bizler daha çok vergi ödeyeceğiz…

TRT, geçtiğimiz yıl vatandaştan; -2,6 milyar ₺ bandrol geliri - 1,2 milyar₺ enerji payı geliri olmak üzere toplam 3,8 milyar ₺ para toplamıştır. - 2020 yılı kârı ise 497 milyon ₺’dir. Durum bu iken, böylesi bir dönemde neden hala dar gelirlinin elektriğinden pay alınmaktadır?!" ifadelerini kullandı.

Sosyal medyada TRT payı konusunda birçok yorum geldi. O yorumların bazıları şu şekilde:

  • Son gelen elektrik faturası 188,87₺. TRT payı 1,96₺ Enerji fonu kesintisi ise 0,68₺ Bu 2’si kaldırılınca fatura 186,23₺ oluyor. Bütün bu koparılan fırtına 2 lira 64 kuruş için mi?! Anlıyorum…
  • Ağam bizimle gırgır geçiiir 94.70 tl lik bir elektrik faturası da trt payı 0.98 krş enerji fonu ise 0.34 kuruş toplamda 1.32 kuruş cebimize koydu. Aslında bi,imle gırgır geçtide trt payını köpürtenlerede bir ders verdi Başkanından 150 tl altındaki faturaları devlet ödeyecek diye
  • 30-40 TL gelen elektrik faturası 300-400 TL den düşük gelmez oldu TRT payı kalksa ne yazar, 100
  • Bir ay önce gelen elektrik faturası 400 TL bu ay 770 TL TRT payı olmasa ne olur TL elektrik kullanana 300 TL fatura geliyor, buna gülelim mi ağlayalım mı !
  • Ekim ayı elektrik faturası 110 lira 80 kuruş geldi. Fatura tutarı içinde TRT payı 1 lira 15 kuruş, enerji fonu kesintisi 40 kuruş. Benim faturam toplam 1 lira 65 kuruş sübvanse edilmiş oldu.
  • Ekim faturası can yakmıştı lakin yetmez. TRT payı %2 idi, yine de zehir zıkkım olsun o ayrı. Enerji fonu ile %0.7. Yani 100 TL’lik elektrik faturasından 2.7 TL cebimizde kaldı.
  • Elektrik faturası 3800 tl Trt ve enerji fon payı 45 tl Büyük indirim olmuş
  • Elektrik faturasında TRT payı kalkmış. (TRT payı 200 lirada 4 lira) Keşke Elektrik faturası kalksaydı TRT payı kalsaydı aq
  • Elektrik faturası içindeki TRT payı çok küçük bir meblağ. Asıl okuma bedelleri kalkmalı.


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER