Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

TRT Belgesel'de yayınlanan “Anne Gidince” belgeseline tepki

Doç. Dr. Veysi Çeri, TRT Belgesel'de yayınlanan “Anne Gidince” belgeseline tepki göstererek, "Psikiyatrist olarak hala üzerinde konuşmaya çekindiğim kayıp meselesini çocukları ağlatarak belgesel diye yayınlıyorlar" dedi.

TRT Belgesel

Doç. Dr. Veysi Çeri, sosyal medya hesabı Twitter'den yaptığı paylaşımda, "TRT belgeselde “Anne Gidince” diye bir belgesel var. Annesini kaybetmiş çocuklar anlatılıyor. 10 yıllık psikiyatrist olarak hala üzerinde konuşmaya çekindiğim kayıp meselesini adam ulu orta çocuklara sorup onları ağlatarak videoya çekip belgesel diye yayınlıyor. Buna hakkınız yok" diyerek, söz konusu belgesele ve yapımcılarına tepki gösterdi.

TRT'den yapılan açıklamada, yönetmen Zeynep Keçeciler'in imzasını taşıyan "Anne Gidince" belgeselinde, savaşın gölgesinde bulunan Afganistan'da bir baba ve altı çocuğun yaşamak için verdikleri mücadelenin ele alındığı bildirildi.

Çekimleri 35 gün süren belgesel filmin, "Afganistan'da on yıllardır süren savaşın meydana getirmiş olduğu tahribatın yansımalarını gösteriyor." denildi.

Aktivist, Çocuk ve Genç Psikiyatristi Doç. Dr. Veysi Çeri kimdir?

2002 yılında İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesinde doktorluk eğitimine başlayan Çeri, 6 yıllık tıp eğitimini bitirerek 2008 yılında Tıp Doktoru ünvanını aldı.

İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 1 yılı aşkın süre İç Hastalıkları asistanlığı yapan Dr. Çeri, 2010 yılında İstanbul Üniversitesi, Cerrahpaşa Tıp Fakültesinde Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi asistanlık eğitimine başlamış, 4 yıllık asistanlık eğitiminin ardından Göçün Çocuk Ruh Sağlığı ve Benlik Saygısı Üzerine Etkisi isimli tez çalışması ile 2014 yılında uzman doktor olmuştur.

Ulusal ve uluslararası birçok sempozyum ve kongrede sunumları olan Çeri'nin ulusal ve uluslararası bilimsel dergilerde yayınlanmış 30'u aşkın araştırma makalesi bulunmaktadır.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER