Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

TRT doğru zamanda doğru soruyu sordu ama ?

Kenan Alpay yazdı:.

TRT doğru zamanda doğru soruyu sordu ama ?

Türkiye gerçekten kendi kendini sabote eden gündemler icat etmek hususunda son derece enteresan bir ülke durumunda. Hakikati olanca açıklığıyla yazmak, konuşmak, yorumlamak büyük bir risk, yakın bir tehdit teşkil ediyor hâlâ. Üstelik konuşacağımız mevzu resmi ideolojiye yani Kemalizm´e, Ulu Önder´e ve kahraman silah arkadaşlarına dair bir konuysa hamasetle kara propaganda iç içe geçiyor, tehditler ve şantajlar arasında tozu dumana katan bir ortam oluşturuluyor derhal. 

Suikastı, Tetikçiyi ve Azmettireni Unutalım!

Son sabotaj mevzuu Birinci Meclis´in Trabzon Milletvekili Ali Şükrü Bey´in faili meçhul bir cinayetle ortadan kaldırılmasının yıl dönümüne rastlayan gün TRT ekranlarında yayınlanan bir yarışma vesilesiyle zuhur etti. 3´te 3 Tarih yarışma programında sorulan soru şuydu: ?TBMM´nin 1. Dönem çalışmalarına son verilmesine neden olan siyasi gerginliğin temelini oluşturan olayda, 1923 yılında Topal Osman tarafından öldürüldüğü anlaşılan milletvekili kimdir?´

Bu sorunun cevabı net olarak belli: Ali Şükrü Bey. Fakat enteresandır Mehmet Akif, Kazım Karabekir, Rauf Orbay, Rafet Bele, Hüseyin Avni (Ulaş) gibi Milli Mücadele´nin askeri ve siyasi kadrolarının da içinde olduğu İkinci Grup´un sözcüsü, Tan Gazetesi´nin sahibi ve Kurmay Yarbay Ali Şükrü Bey, Cumhuriyet tarihinin ilk siyasi suikastına maruz kalmış olmasına rağmen hemen hiç bir yerde resmi törenle anılmadı. Tam da bu noktada son derece meşkûk bir şekilde Menemen´de üç-beş esrarkeşin önüne atılıp katledilmesi seyredilen Teğmen Kubilay hadisesi üzerinden Türkiye´nin seksen küsur sene boyunca ahlaksız bir kara-propagandaya tabi tutulduğunu hatırlamak gerekiyor. 

Oysa Ali Şükrü Bey öyle kolay kolay unutulacak veya unutturulacak kadar sıradan bir isim değil. Ancak son dönemlerde muhafazakâr-demokrat siyaset kadroları arasında pek moda olan ?Gazi Paşa Atatürkçülüğü? Kemalizm için kaşıntı yapan, Kemalist örgüt ve kadrolarda asabiye nöbetlerini tetikleyen hiçbir konu ve isme temas etmemeyi tercih ediyorlar. Atatürk´ün kutsallaştırılan manevi şahsiyetine, Kemalizmin devlet marifetiyle korunup kollanan dokunulmazlığına en küçük bir zarar gelsin istenmiyor. 

Ali Şükrü Bey´i katleden kişi ve görevi belli, gayet net olarak biliniyor: Topal Osman. Topal Osman kim? Atatürk´ün Çankaya Köşkü´nde konuşlanan Muhafız Alay Komutanı. Önce bir sohbet bahanesiyle davet edildiği bağ evinde boğularak öldürülür Ali Şükrü Bey sonra da alelusul bir tarlaya gömülür. Ancak Meclis tümden karışır, kamuoyunda kızılca kıyamet kopar. Birkaç gün sonra cesedi bulununca görgü şahitleri ve bağ evinde yaşananlara ilişkin alınan ifadeler sonucu zanlı Topal Osman teslim olmak yerine kaçar ve Çankaya Köşkü´ne saklanır. 

Katil de Olsa Hemşerimize Laf Ettirmeyiz!

Yazının devamını okumak için...

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz