Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Trabzonlu Müsteşar Yardımcısı Yıldırımhan´dan dikkat çeken sözler! AYRINTILAR >>>https://www.61saat.com/bolgesel/trabzonlu-mustesar-yardimcisi-yildirimhan-dan-dikkat-ceken-h650694.html 61SAAT.COM

Trabzon, Türkiyenin "T" sidir ifadesi yüzyıllardır sözle değil yaşayarak ispat edilmiş bir iddiadır. Karadenize, Trabzon´a nüfuz edemeyen mihraklar fitne ile gündem oluşturmak istiyorlar. Mesele bu kadar basit? dedi.

Trabzonlu Müsteşar Yardımcısı Yıldırımhan´dan dikkat çeken sözler!  AYRINTILAR >>>https://www.61saat.com/bolgesel/trabzonlu-mustesar-yardimcisi-yildirimhan-dan-dikkat-ceken-h650694.html  61SAAT.COM

Yıldırımhan, "Kenarda köşede aşırı Pontusçu, uç bir yunan gazetesinin sn İmamoğlu ile ilgili " İstanbulu bir Pontus kazandı" şeklindeki saçmalığının peşine takılan aklı evvel bazı tipler gereksiz, lüzumsuz bir gündem oluşturdular. Trabzonluların hiç bir dönemde ciddiye bile almadığı Pontus saçmalığı, dönem dönem lüzumsuz adamlar tarafından gündem edilir. Geçen yıl aynı hezeyanı bir CHP milletvekili gündeme getirdi. Gerekli cevabı aldı. Şimdi bir Yunan Gazetesinin saçmalığı üzerinden kenarda köşede, i´rabda mahalli olmayan bazı şahısların sosyal medyadan saçma sapan sözleri gündem oldu? dedi. 

Yıldırımhan, "Pontus meselesi 1461´den bu yana Trabzon´un gündeminden çıkmış, Trabzonlu hiç bir ferdin konuşmaya bile tenezzül etmediği bir meseledir. Bu konuda laf konuşanların siyasi aidiyetlerinin hiç bir önemi yoktur ve hepsi eblehtir. Beyin küçüklüğü yaşayan insanlardır.   Keşke sn İmamoğlu bu yunanlı gazeteye " saçmalamayın, terbiyesizlik yapmayın, bize pontus yakıştırması yapma ahlaksızlığını gösteremezsiniz" deseydi. Bütün bu tartışmalar kaynağında bitseydi. Trabzonun hiç bir ilçesinde, köyünde, mahallesinde Pontus´un ne izi var ne de gündemi.  Değil İmamoğlu, Trabzon´un Rumca konuşan Çaykara, Köprübaşı, Tonya gibi ilçelerinde geçmişten gelen dilin dışında ne etnik ne de dini olarak zerre kadar bir izi yoktur. Bütün tarihi kaynaklar bu konuda müttefiktir. O nedenle çok lüzumsuz bir tartışmadan siyasi bir çıkar elde etme ve Trabzon üzerinden bir tartışma oluşturma arzusu asla iyi niyetli bir yaklaşım değildir? dedi. 

Bu durumun bir oyun olduğuna dikkat çeken Yıldırımhan, "Bir oyundur. Kıytırık Yunan Pontusçularının  tuzağına düşmektir. Görüyorum ki bir kısım insanlar bu tuzağa düşmüş, bir kısım insanlar da buradan bir siyasi rant elde etmek için bu tuzağın kuyusunu derinleştirmektedirler. Trabzon kendi gündemine dönmeli ve yapılması gerekli işleri ve hizmetleri yapmalıdır.  İt ürür kervan yürür. İmamoğlu da, biz de Trabzon´un Müslüman Türk evlatları olarak, bütün Pontusçuların canı cehenneme deyip geçmeliyiz. Dışarıdan gazel okuyan hadsizlere de, hadi ordan diyoruz zaten. Bu iş siyasal bir rantın malzemesi olamaz. Trabzon, Türkiyenin "T" sidir ifadesi yüzyıllardır sözle değil yaşayarak ispat edilmiş bir iddiadır. Karadenize, Trabzon´a nüfuz edemeyen mihraklar fitne ile gündem oluşturmak istiyorlar. Mesele bu kadar basit? dedi. 

Kaynak: 61saat.com



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER