Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Trablus havalimanı Hafter'in roket atışı nedeniyle kapatıldı

Libya'nın başkenti Trablus'taki tek işleyen havalimanı, General Halife Hafter'e ait güçlerin roket atışı nedeniyle kapatıldı. Reuters, bu gelişmenin Türkiye'nin Libya tezkeresini onaylamasından bir gün sonra gerçekleştiğine dikkat çekti.

Trablus havalimanı Hafter

AK Parti hükümetinin Libya tezkeresini kabul etmesinin bir gün sonrasında, ülkedeki iç savaş kızışıyor. Trablus’taki hükümete savaş açan General Halife Hafter güçlerinin roket atışları nedeniyle, kentteki işleyen tek havalimanının kapatıldığı belirtildi. Reuters’a konuşan bir havalimanı yetkilisi, Mitiga Havalimanı’nın yakınlarına roketler atıldığını söyledi.

Libya’da 41 yıllık Muammer Kaddafi yönetiminin NATO destekli isyanla devrilmesinden sonra patlak veren iç savaşta, Mitiga Havalimanı birçok kez kapatılmıştı. Havalimanı son olarak, üç buçuk aylık bir kapanmanın ardından 12 Aralık’ta açılmıştı. Uçuşlar bu süreçte 200 kilometre uzaktaki Misrata’ya yönlendirilmişti.

REUTERS’DAN TEZKERE VURGUSU

Reuters ajansının haberinde “Mitiga Havalimanı’nın kapatılması, Türkiye parlamentosunun, bu Kuzey Afrika ülkesindeki savaşın tırmanacağı endişesini derinleştirecek şekilde Libya’ya asker gönderilmesine izin vermesinden bir gün sonra gerçekleşti” denildi.

Libya’nın doğusundaki Hafter güçleri, Nisan ayından bu yana BM’nin tanıdığı, Türkiye’nin de desteklediği Trablus hükümetini devirme amaçlı bir taaruz başlatmış durumda. Hafter’in ilerleyişi Trablus’un hemen dışında durmuş görünse de, son günlerde çatışmalar arttı. Hafter güçleri, Trablus hükümetini Müsüman Kardeşler’in uzantısı olarak gören Suudi Arabistan, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden destek alıyor.

Türkiye’nin ise tezkerenin geçmesi sonrasında Libya’ya ne zaman ve kaç asker göndermeyi planladığı henüz bilinmiyor



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER