Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

Tosuncuk'un teslim olması kandırmaca mı? Aydın hakkında bomba iddia

Çiftlik Bank sistemi ile on binlerce kişiyi dolandırıp ailelerin yıkılmasına sebep olan Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın'ın teslim olmasının arka planında birilerinin yönlendirildiği yattığı iddia edildi.

Tosuncuk

Kurduğu Çiftlik Bank sistemi ile on binlerce kişiyi dolandırıp ailelerin yıkılmasına sebep olan Mehmet Aydın’ın teslim olmasına dair ciddi iddialar gündemdeki yerini koruyor.

On binlerce kişiyi dolandırıp yurt dışına kaçan ve yayınladığı videonun ardından kendi isteğiyle Brezilya’da teslim olan Mehmet Aydın'ın, hakkında verilen ‘sınır dışı kararı’ üzerine teslim olmak zorunda kaldığı ileri sürüldü.

Aydın’la ilgili bu iddialar Demirören Medya’ya ait Milliyet gazetesinde yer aldı. Ferit Zengin'in haberinde, Aydın'ın pişmanlık yasasından yararlanmak için teslim olduğu yazıldı.

“Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın, 1 Temmuz’da Brezilya Sao Paulo’da Türk konsolosluğuna giderek teslim oldu. Türkiye’nin talebiyle teslim alınan Aydın, 14 saatlik bir yolculuğun ardından önceki gece İstanbul’a getirildi. Aydın’a uçaktan indirilmeden çelik yelek giydirildi.  Mehmet Aydın yapılan sağlık kontrolünün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürülerek nezaret koyuldu.

Mali şube polisine savunma belgelerinin nüshasını veren Aydın’ın, birileri tarafından yönlendirilerek savunma hazırlandığı değerlendiriliyor.

Mehmet Aydın’a yöneltmek üzere sorular hazırlayan polisin ise bir yandan da Aydın’ı yönlendiren şahıs ve merkezleri deşifre etmek için çalıştığı öğrenildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğünde polisle yaptığı ilk mülakatta kendisine sorulan “Bu kadar süre kaçıp neden sonra teslim oldun?” sorusuna “Ailemle sorun yaşıyordum ve param bitmişti” diye cevap verdiği öğrenildi.

Aydın’ın, 3 buçuk yıl önce eşi Sıla Aydın’dan boşandığı ve yurt dışı hesaplarında hâlâ 100 milyon liraya yakın parasının bulunduğu belirtiliyor.



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER