Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

“Torba yasa Türkiye tarihinin en büyük fişleme maddelerini içeriyor”

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“Torba yasa Türkiye tarihinin en büyük fişleme maddelerini içeriyor”

Odatv Haber Müdürü Barış Terkoğlu, Odatv Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan ile Yeniçağ gazetesinden Murat Ağırel, Yeni Yaşam gazeteci Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik ile Yeni Yaşam gazeteci Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser'in tutuklanmasını hatırlatan Oluç, "Gazetecilik suç değildir. Gazetecinin haber yapması suç değildir. Halkın haber alma özgürlüğüne engel çıkarma suçtur. İletişim hakkını çiğnemek suçtur. Basın özgürlüğünü çiğnemek suçtur. Bunların hepsi düşünce ve ifade özgürlüğünü çiğnemek anlamına gelmektedir. Ne yazık ki, bu iktidar bugün çok açık bir şekilde düşünce ve ifade özgürlüğü hakkını çiğnemektedir" diye tepki gösterdi.

"18 yıldır 8 Mart gecesi yapılan yürüyüş İstanbul’da yine saldırıyla karşı karşıya kaldı" diyen Oluç, dün İstanbul'da gerçekleştirilmeye çalışılan yürüyüşe polisin müdahalesini kınadı. Biber gazı sıkıldığından ve şiddet uygulandığından bahseden Oluç, "Ne yapmak istiyor kadınlar? 8 Mart'ta özgür bir şekilde taleplerini dile getirmek istiyorlar. Ama İçişleri Bakanı kadınlara düşman. İçişleri Bakanı ilk kez kadınlara saldırtmıyor kolluk güçlerini. Daha önce de yaptı" dedi.

Oluç, şunları söyledi:

AKP iktidarı halkın haber alma hakkına ve gazetecilerin haber yapma hakkına zaten sistemli bir saldırıyı uzun zamandır sürdürüyor. Basın özgürlüğü konusunda temiz bir sicili olmayan AKP iktidarı, son 10 günde çok daha ağır bir saldırı dalgası başlattı. Gözaltına alınan, tutuklanan gazeteciler var. Son bir haftada 6 gazeteci tutuklandı, onlarca gazeteci gözaltına alındı.

"Basın özgürlüğü iktidarın istediği haberleri yapma özgürlüğü değildir"

Bu iktidarın anlayışına göre artık haber yapmak suç olmuştur, haber de suçtur. Herkesin ifade özgürlüğü, iktidarın gazetecilere yönelik tutumu ile tehdit altındadır. Basın özgürlüğü yoktur. Biz bunu söylediğimiz zaman 'basın özgürlüğü vardır' diyorlar; ama basın özgürlüğü iktidarın istediği haberleri yapma özgürlüğü değildir. Basın özgürlüğü aynı zamanda iktidarı rahatsız eden haberlerin de yapılmasıdır.

Sığınmacılara dönük politikanızda haklıysanız, haberinin yapılmasından neden rahatsız oluyorsunuz Neden rahatsız oluyorsunuz sınır boyunda haber yapan gazetecilerden? Madem politik ve ahlaki olarak çok haklı olduğunuzu düşünüyorsunuz sığınmacılara dönük politikanız hakkında, o zaman sınırdan haber yapılmasından neden rahatsız oluyorsunuz? Neden sınır boyunda haber yapan gazeteciler gözaltına alıyor ve engelleniyor?

Son bir haftada 6 tutuklama oldu. Oda TV Haber Müdürü, Genel Yayın Yönetmeni ve bir çalışanı tutuklandı. Bu yetmedi, Yeni Yaşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser tutuklandı. Murat Ağırel, Yeniçağ gazetesi yazarı tutuklandı. Bunların tek suçu haber yapmaktır.

Devamı >>>



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER