Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

TOPLUMSAL CİNSİYET VE SİYASAL KÜLTÜR ADLI ESER ÇIKTI!

Yazar Ayşe Küçük'ün, "Toplumsal Cinsiyet ve Siyasal Kültür adlı eser, Çıra Akademi tarafından yayımlandı.

TOPLUMSAL CİNSİYET VE SİYASAL KÜLTÜR ADLI ESER ÇIKTI!

Toplumsal cinsiyet, günümüzün en çok tartışılan konuları arasındadır. Bu tartışmaların odak noktasını kadın ve erkeğin doğasının farklı olduğu ve bu yüzden bazı özelliklerin kadına, bazı özelliklerin erkeğe ait olduğu şeklindeki algı ve kalıp yargılar oluşturmaktadır. Buna göre kadın ve erkek, doğuştan farklıdır. Bu yüzden onların toplumdaki rolleri, görev ve sorumlulukları da farklı olmaktadır. Her yönü ile “farklı” olan iki cinsiyetin siyasal tutum ve davranışları da farklı olacaktır.

Kadın ve erkek arasındaki siyasal tutum ve davranış farklılıklarının siyasal kültür bağlamında incelenen tezde çıkan sonuçlar, kadınların ve erkeklerin siyasal tutum, inanç, davranış ve tercihlerinde farklılığın olduğunu doğrulamaktadır. Bu anlamda çalışma, büyük ölçüde amacına ulaşmıştır.

Ayrıca çalışmada deneklerin kadın ve siyaset ilişkisine bakış açıları da öğrenilmeye çalışılmıştır. Çalışmada elde edilen bulgulara göre Şanlıurfa’da –en azından siyasal açıdan- ataerkil düşünce yapısının çözülmeye başladığı söylenebilir



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz