Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

TOKAD: "Altın Arama Faaliyeti Erbaa’nın Eşsiz Tabiatını Yok Edecek!"

Bölge halkının bütün itirazlarına rağmen Tokat’ın Erbaa ilçesi yakınlarındaki Sakarat ve Boğalı yaylalarında altın madeni arama faaliyeti başlamıştır.

TOKAD:

Kısa adı TOKAD olan T"oplumsal Dayanışma Kültür Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Derneği( tarafından bir basın açıklaması yapıldı.

İşte o basın açıkmanasını metni...

Bölge halkının bütün itirazlarına rağmen Tokat’ın Erbaa ilçesi yakınlarındaki Sakarat ve Boğalı yaylalarında altın madeni arama faaliyeti başlamıştır.

Ülkemizin birçok noktasındaki altın arama ve farklı maden faaliyetlerinin tabiata ve insana verdiği zararlar ortadadır.

Ekonomisi çöken ülkede dağa taşa yönelen yağma politikaları bu gidişle üzerinde sağlıklı bir şekilde yaşanılacak bir memleket bırakmayacak! Ülkenin her bir noktası delik deşik edilmiş, siyanürle zehirlenmiş, sayısız ağacı kesilmiştir!

Bu yağma ve talanın Kaz Dağlarından Fatsa’ya, oradan da Erbaa’ya uzanması şaşırtıcı değildir.

Coğrafyamız, HES’lerden madencilik faaliyetlerine kadar sermayenin türlü yağma yöntemleriyle boydan boya sermayenin iştihasına terk edilmiş, neredeyse yaşanmaz hâle getirilmiştir. Tabiat ve insan kendi özüne ve birbirine yabancılaştırılmıştır.   

Bu yabancılaşma hayra alamet değildir.

Rabbimiz, Rûm Sûresinin 41. ayetinde “İnsanın elleriyle yaptıkları yüzünden karada ve denizde düzen bozuldu.” buyurmaktadır.

Kapitalizm marifetiyle küresel ölçekte devasa boyutlara varan ekolojik yıkım en nihayetinde Erbaa’nın eşsiz tabiatını da hedef almıştır.

Yerel ve küresel ifsada, yıkıma karşı direnmek boynumuzun borcudur!

Islah cephesinde yer alanlar olarak insanın, tabiatın yağmalanmasına, kötürüm edilmesine sessiz kalmayacağız.

Bütün halkımızı bu yıkım ve yozlaşmaya karşı çıkmaya davet ediyoruz.

Bugün bu yağmaya karşı koymazsak yarın içecek bir damla su, yaşayabilecek temiz bir toprak parçası, tarım yapacak bir akarsu bulamayacağız!

Bu bilinç ve sorumlulukla talancı sermayeye ve onu koruyup kollayan egemen siyasi iradeye karşı duracağımızı beyan ediyoruz.

Kaynak: TOKAD

 



Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER