Reklam Görüntülerine Tıklayarak Kitap Siparişi Verebilirsiniz

TIR'ları durduramayınca El Kaide'ye sarıldılar

savcının, Hatay'daki ilk operasyonda durdurdukları TIR'ları yasal olarak arayamayınca, El Kaide iftirasına sarıldıkları ortaya çıktı.

TIR

MİT TIR'larına operasyon talimatı veren 4 savcının, Hatay'daki ilk operasyonda durdurdukları TIR'ları yasal olarak arayamayınca, El Kaide iftirasına sarıldıkları ve MİT Bölge Başkanı'nı da tehdit ettikleri kendi yazışmalarında ortaya çıktı.

 
Yazışmalarına göre Adana eski Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, eski Başsavcıvekili Ahmet Karaca ile eski savcılar Aziz Takcı ve Özcan Şişman'nın Hatay'da durdurdukları TIR'ı aratmak için yoğun bir çaba sarf ettikleri bunda başarılı olmayınca da Adana'da daha organizeli bir şekilde hareket ettikleri ortaya çıktı.
 
1 Ocak 2014'te Adana'dan Kırıkhan'a doğru hareket eden dönemin savcısı Özcan Şişman, Adana eski Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık'a gönderdiği tutanakta TIR'ı durdurmak için Hatay merkez ve Kırıkhan ile Reyhanlı ilçelerindeki Trafik, TEM ve jandarma ekiplerini seferber ettiğini ancak TIR'ları aramakta muvaffak olamadığını yazıyor.
 
01:00'a kadar nöbet tutmuş
 
TIR'ları aratmak için gece saat 01:00'a kadar başlarında beklediğini anlatan Şişman, Kırıkhan Başsavcısından ve Reyhanlı  Başsavcısından araca girebilmek için demir kesmeye yarayan bir aparat temin edip göndermesini istedim” dedi. İçişleri Bakanlığının da TIR'ların devlete ait olduğunu belirttiğini itiraf eden Şişman bu gelişme üzerine etrafındaki TEM Polisleri ile Jandarma görevlilerinin geri gittiğini ancak kedisinin bizzat TIR'ın başında kalıp gitmesine izin vermediğini anlatıyor. Bu şekilde aracın başında 45 dakika daha kaldığını ifade eden Şişman, eski Başsavcı Vekili Ahmet Karaca'yı aradığını ve ona, İznim olmadığı halde MİT görevlileri TIR'ı Reyhanlı istikametine doğru uzaklaştırdı. Emniyet trafik ekibi trafik kazası var gerekçesiyle yolu kapattı. Bu şekilde TIR'ı takip etmemiz engellendi” dediğini söylüyor.
 
En aktif kişi savcı Takçı
 
Adana'daki TIR'lara da operasyon talimatı veren dönemin TMK savcısı Aziz Takçı'nın ise Hatay'da durdurulan TIR'la ilgili jet bir karar verdiği ve çok detaylı bir hazırlık yaptığı anlaşıldı. TIR'ın takip edilip durdurulduğu dakikalarda Kırıkhan İlçe Jandarma Komutanlığına yazı yazan Takçı aramanın saat 18:10 ile 24:00 saatleri arasında yapılmasını, araçtaki tüm görevlilerin açık kimlik tespiti yapıldıktan sonra araçtaki malzemelere el konulmasını ve her şeyin videoya kaydedilmesini istiyor.
 
DARBE VE CASUSLUKTAN TUTUKLANDILAR
 
Hatay ve Adana MİT'e ait TIR'ların durdurulmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifade veren eski Adana İl Jandarma Komutanı ve eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı, Başsavcıvekili ile 2 savcı tutuklandı. Şüpheliler Süleyman Bağrıyanık, Özcan Şişman, Aziz Takçı ve Ahmet Karaca Albay Özkan Çokay çıkarıldıkları Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ifade verdikten sonra tutuklandı. Tutuklanan eski Adana İl Jandarma Komutanı ve eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı, Başsavcıvekili ile 2 savcı cezaevine götürüldü.
 
EL KAİDE SONRA UYDURULDU
 
Hatay'daki TIR ihbarda da El kaide” ile ilgili her hangi bir bilginin olmadığı ve sözde ihbarcının olaydan bir gün sonra gönderdiği ikinci imzasız isimsiz ve sahte Ali Ayan isimle yapılan ihbarda, Haberlere de çıkan ve Hatay'da yakalanan TIR ile ilgili bir ihbarda bulunmak istiyorum. O silahlardan haberim vardı ve yüklenirken yanlarında bulundum. O silahlar El Kaideye gidiyordu” diyordu. Bu kişinin Hatay İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde görevli H.A olduğu öğrenildi. H.A. Adana ki soruşturma kapsamında Şubat ayında Diyarbakır'da gözaltına alınmıştı. 19 Ocak'ta da durdurulan MİT TIR'larıyla ilgili her hangi bir örgüt ifadesi olmadığı halde bizzat Savcı Aziz Takçı'nın talimatıyla arama kararın EL Kaide terör örgütü ismi yazılmış ve bu şekilde basına servis edilmişti. Dönemin Adana Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık ise Hatay'daki TIR'lara yapılan operasyonun hukuki olmadığını kendisine hatırlatan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile eski müsteşar Kenan İpek hakkında soruşturma açılması için Aziz Takçı'ya talimat vermişti.
 
BÖLGE BAŞKANINI TEHDİT ETTİ
 
Hatay'da ki operasyonda amacına ulaşmayan Savcı Aziz Takçı hızını alamayarak Hatay MİT Bölge Başkanlığına da yazı yazarak tehdit ettiği anlaşıldı. 6 Ocakta Hatay MİT Bölge Başkanlığına hitaben iki sayfalık bir yazı yazan Aziz Takçı, ısrarla yardım yüklü TIR'ın içinde ne olduğu kim tarafından görevlendirildiğini öğrenmek istediğini belirtiyor. Araçlarda görevli personelin dahi bilgilerini istemekten çekinmeyen Takçı MİT Başkanlığına 10 gün süre tanıyor ve bu süre içinde istediği bilgilerin verilmemesi halinde adli işlem yapmakla tehdit ediyor. TIR'ların ilk durdurulduğu andan itibaren MİT'e ait olduğunu öğrendiklerini itiraf eden Şişman ise Süleyman Bağrıyanık ile Ahmet Karaca'ya gönderdiği yazıda her şeye rağmen araçları aramakta ısrar ettiğini ve TIR'ları serbest bırakması için kendisini arayan MİT Hukuk Müşavirini de tehdit ettiğini anlattı.
 
Kaynak : Star


Uyarı! Yapmış olduğunuz yorumlar incelendikten sonra onaylanacaktır onaylandıktan sonra gözükecektir


YAZARLAR

Resimlere Tıklayarak Kitap Satın Alabilirsiniz

HABERLER